Ελλάδα

Αποκάλυψη Μηταράκη: Εχουν εξαφανιστεί 745 μετανάστες που ήταν για απέλαση

Ακούστε το άρθρο

Είναι απαραίτητα τα κλειστά κέντρα διαμηνύει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στον απόηχο της άρνησης του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη, να συναινέσει στο κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Σε επίρρωση της ανάγκης να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα που θα θωρακίσουν τα νησιά, o υπουργός ανέφερε: “Θα σας πω κάτι τραγικό, μέχρι στιγμής έχουμε 1150 αρνητικές αποφάσεις τον Ιανουάριο, έχουμε επιδώσει τις 360 και αγνοούνται μέσα στα κέντρα 745 που έχουν αρνητική απόφαση μέσα στον Γενάρη. Αυτοί έπρεπε να έχουν απελαθεί στην Τουρκία. Η παραμονή στα κέντρα θα είναι υποχρεωτική, άρα τα διαμερίσματα στα οποία διαμένουν μέσα στις πόλεις θα παραδοθούν. Όποιος φτάνει θα μένει αναγκαστικά μέσα στο κέντρο”.

“Δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου”

Είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε αυτή την απαράδεκτη εικόνα στα νησιά, ανέφερε ο υπουργός, τονίζοντας πως “Εμείς θέλουμε να συζητάμε, αλλά από ότι φαίνεται ο κ. Μουτζούρης δεν θέλει να προσέλθει σε συνάντηση μαζί μας και οι δήμαρχοι δεν θέλουν να έρθουν σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου. Είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε αυτήν την απαράδεκτη εικόνα στα νησιά. Δεν μπορεί να υπάρχουν ανοιχτές δομές μέσα στην πόλη. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν προβλήματα στις διαδικασίες ασύλου και επιστροφών. Στόχος μας είναι οι επιστροφές”

Νωρίτερα, ο Κ. Μουτζούρης επέμεινε σε διάλογο από μηδενική βάση με τον έλληνα Επίτροπο Μ. Σχοινά να τον “αδειάζει” μεγαλοπρεπώς μέσα από ανάρτηση στο twitter.

“Επιβεβαιώνει την Τασία”

Η αναφορά του υπουργού για τους 745 που αγνοούνται προκάλεσε “έκρηξη” του ΣΥΡΙΖΑ. σε άτυπο σχόλιό της η Κουμουνδούρου , αναφέρει δηκτικά ότι ” σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκης επιβεβαίωσε και αυτό που είχε πει η κα Χριστοδουλοπούλου ως υπουργός. Ότι πρόσφυγες και μετανάστες εξαφανίζονται”.

Η Κουμουνδούρου επιμένει ούτως ή άλλως να σφυροκοπά την Κυβέρνηση όχι μόνο για τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού αλλά και γιατί γυρεύει… δικαίωση για την αντιπολιτευτική τακτική που είχε ακολουθήσει η ΝΔ επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είναι πως θα πρέπει να αποσυμφορηθούν  τα νησιά και οι μεταναστες να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

Μετά το επτάμηνο μπάχαλο και τις αλλεπάλληλες παλινωδίες που έχουν οδηγήσει σε χάος νησιώτες και αιτούντες άσυλο, μετά την αναγνώριση ότι τελικά δε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά γεωπολιτικοί λόγοι για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, μετά την επανασύσταση του Υπουργείου που κατήργησαν, μετά την ΠΝΠ της επίταξης γιατί δε θα ψήφιζαν ούτε οι βουλευτές τους, σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκης επιβεβαίωσε και αυτό που είχε πει η κα Χριστοδουλοπούλου ως υπουργός. Ότι πρόσφυγες και μετανάστες εξαφανίζονται. Δεν είναι μόνο το μπάχαλο της κυβέρνησης αλλά και η κατρακύλα της που δεν έχει τέλος.

via

Όλη η επικαιρότητα