Ψυχαγωγία

Αποκριάτικα μαθήματα που πήραμε από το «Ρετιρέ»

n-ladylike-large570.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πώς να περάσεις καλές απόκριες; Πώς να γελάσεις, να διασκεδάσεις και να μη μιζεριάσεις αυτή την εποχή του χρόνου;

Η αγαπημένη εύθυμη τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Διαλιανίδη έχει τις απαντήσεις! Το “Ρετιρέ” έχει παραδώσει μαθήματα για μοναδικές αποκριές, μέσα από το επεισόδιο 65 που προβλήθηκε το 1992.

Το κάναμε φύλλο και φτερό και ορίστε. Ακολουθούν όσα μάθαμε, σε μορφή λίστας για να κάνεις κρος τσεκ.

1. Τα τραγούδια των αποκριών δεν παλιώνουν ποτέ

Τι κι αν έχουν περάσει 24 χρόνια από εκείνο το επεισόδιο; Το La Cucaracha παραμένει ένα δυνατό αποκριάτικο τραγούδι που χορεύεται σε κάθε καρναβάλι. Βάλε δυνατά τα αποκριάτικα χιτ. Είναι αυτή η εποχή του χρόνου, μη ντρέπεσαι που σ’ αρέσει το λαμπάντα ακόμα και σήμερα.

2. Δε χρειάζεται έτοιμη στολή για να κερδίσεις τις εντυπώσεις

Η κυρία Ζαχαροπόυλου έδειξε τον δρόμο. Είχε ντυθεί Νανά Μούσχουρη, φορώντας μια τουαλέτα – όλες έχουμε, μην ακούμε αηδίες -, κοκάλινα γυαλιά και μια περούκα. Καταπληκτική. Δεν θέλει να ξοδέψεις μια περιουσία. Η φαντασία αρκεί.

3. Οι παραδοσιακές στολές δεν ήταν ποτέ καλή ιδέα

Τσολιάς; Αμαλία; Αλήθεια τώρα; Βλέπεις και μόνη σου πόσο κουλό φαίνεται το ζεύγος Ελένη – Ιάσων σε ένα τόσο δημιουργικό κλίμα. Υπάρχουν ένα σωρό στολές και ιδέες, όχι στο κλισέ. Δες νούμερο 2.

4. Το μασκέ πάρτι στο σπίτι έχει πλάκα

Η παρέα του Ρετιρέ πέρασε φανταστικά κάνοντας μασκέ πάρτι στο σπίτι. Δεν είναι μόνο τα πάρτι στα μαγαζιά λοιπόν. Φέρε κόσμο στο σπίτι σου, θα περάσεις τέλεια και ξεχωριστά!

5. Η οργάνωση πρέπει να είναι ομαδική

Όπου κι αν γίνει ένα μασκέ πάρτι, το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχει πλάκα αν το οργανώσεις μόνη σου. Μη γίνεις η κυρία Σοφία που έχει βάψει νύχι και δε μπορεί να βοηθήσει.

6. Η ερώτηση “τι ντύθηκες” δεν είναι παρεξηγήσιμη

Μη νομίζεις ότι σου απευθύνουν αυτή την ερώτηση μόνο αν η στολή σου είναι αποτυχία. Μερικές φορές, είναι απλά αφορμή για κουβέντα. Τουλάχιστον αυτό μας έμαθε το “Ρετιρέ” και δεδομένης της επιτυχίας του οφείλουμε να το πιστέψουμε.

7. Τις απόκριες φοράμε ό,τι θέλουμε

Το είπε η Ειρήνη, το υπογράφουμε και εμείς. Απόκριες έχουμε, επιτρέπεται να το παίξεις λίγο τρέλα παραπάνω και να αυτοσχεδιάσεις. Ακόμα και να μη βάλεις τίποτα ιδιαίτερο, its ok! Κέφι να έχεις και όλα φτιάχνονται.

8. Πάντα χρειάζεται ένας καραγκιόζης

Μπουένος ντίος, μπουένος τρίος, μπουένος τέσσερος. Ο Φοίβος δίνει το σύνθημα και η κυρία Σοφία συνεχίζει. Το “Ρετιρέ” μας έμαθε ότι ένας διασκεδαστικός τύπος aka “καραγκιόζης” είναι πάντα απαραίτητος για να περνάμε όμορφα.

9. Δε λέμε όχι σε μασκέ πάρτι

Βλέπεις την ηθοποιό Καίτη Ιμπροχώρη, πόσο καλά σου εξηγεί μέσα από αυτό το επεισόδιο, ότι το να σνομπάρεις αυτό που κάνει η παρέα δε σου βγαίνει σε καλό. Μάλωσε με τον δικό της, χώρισε σου λέμε. Δε χρειαζόντουσαν όλα αυτά. Από την αρχή λες “ναι” και μπαίνεις στο γλέντι.

10. Οι απόκριες δεν είναι μόνο η τελευταία Κυριακή

Το πάρτι που βλέπουμε στο συγκεκριμένο επεισόδιο, γίνεται Τσικνοπαρασκευή. Όχι την τελευταία Κυριακή των αποκριών. Επομένως, ξέρεις τι μπορείς να κανονίσεις άμεσα.

Καλές απόκριες!


της Μαριέτας Χριστοπούλου

Πηγή: Ladylike.gr

 

Όλη η επικαιρότητα