Ελλάδα

Απολογήθηκε η αναισθησιολόγος για την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας

Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε τη Δευτέρα για να απολογηθεί μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάκη. Για την υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα“ΠΑΤΡΙΣ” η Ν. Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια αλλά πήγε εσπευσμένα στο
νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι- ωστόσο δεν πρόλαβε να συμμετέχει στη διαχείρισή του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Πειθαρχικό εξετάζοντας όλα τα δεδομένα διαπιστώνει πιθανή αμέλεια αλλά όχι βαριά ιατρική αμέλεια, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών.

Τώρα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας των γιατρών, αναμένεται η τελική απόφαση αναφορικά με τις κυρώσεις που θα υπάρξουν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι η τετράχρονη έφυγε από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 όταν υπεβλήθη σε επέμβαση για να αφαιρέσει τα κρεατάκια από τη μύτη.

Πηγή:Patris.gr

Όλη η επικαιρότητα