Πολιτισμός

Απόψε η επιλογή του κομματιού που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision

17499_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έχει ξεκινήσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση για τη βραδιά που θα αναδείξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision στην παγωμένη Σουηδία και θα μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας από την ΕΤ1 στις 9.00 μ.μ.

Στην έναρξη αυτής της λαμπερής βραδιάς, ο Φωκάς Ευαγγελινός, που έχει αναλάβει να τη σκηνοθετήσει, θα «παίξει» με το φως και το σκοτάδι, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και έναν μυστικισμό στη σκηνή του «Gazi Music Hall», χωρητικότητας 4.000 ατόμων.

Εκεί θα βρεθούν όλοι οι καλεσμένοι του Mad, αλλά και της ΕΡΤ για την εκδήλωση, που για πρώτη φορά θα ακολουθήσει το ύφος των αντίστοιχων βραδιών των χωρών του εξωτερικού, αλλά και θα ακολουθήσει την πρακτική των μεγάλων διοργανώσεων του καναλιού όπως τα Mad Video Μusic Awards.

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Δέσποινα Βανδή θα εμφανιστούν στη σκηνή και θα καλησπερίσουν τηλεθεατές και παρευρισκόμενους. Η τραγουδίστρια θα φορέσει φορέματα που θα φέρουν την υπογραφή της Σήλιας Κριθαριώτη και έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την αποψινή βραδιά.

Η Θωμαή Απέργη με το τραγούδι «One last kiss» θα ανέβει πρώτη στη σκηνή, ενώ η Αγγελική Ηλιάδη θα εμφανιστεί τελευταία, με μια δημιουργία με την υπογραφή του Βρεττού Βρεττάκου, μετά τον Αγάθωνα και τους Κόζα Μόστρα. Δεύτεροι σε σειρά εμφάνισης θα είναι ο Αlex Leon μαζί με την Τζωρτζίνα.

Σε special «Eurovision Acts» θα εμφανιστούν η Demy, οι Vegas, η Ηβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι «Mέλισσες» και η Ελένη Φουρέιρα, ενώ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας και πρώην νικητές του διαγωνισμού, που θα δώσουν το δικό τους στίγμα στη βραδιά.

Ανάμεσά τους είναι ο Ρώσος Ντίμα Μπιλάν, νικητής του 2008, ο Αλεξάντερ Ρίμπακ, που κέρδισε με το τραγούδι «Fairytale», η Ρουσλάνα, τη νικήτρια του 2004 με το «Wild dances» και η Marija Serifovic από τη Σερβία, η οποία κέρδισε το 2009 με το «Molitva».

Το παρόν θα δώσουν φυσικά και η Έλενα Παπαρίζου, που έφερε τη Eurovision στη χώρα μας με τη νίκη της το 2005, αλλά και η Βίκυ Λέανδρος, που εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο το 1972.

Πριν, όμως, ακόμη εμφανιστούν επί σκηνής, οι Euro-φαν έχουν επιλέξει τους αγαπημένους τους, με το poll στο site του OGAE να δίνει πρώτο τον Alex Leon με ποσοστό 33,5%, δεύτερους τους Κόζα Μόστρα και τον Αγάθωνα με 31,2%, τρίτη τη Θωμαή με 28,3% και τέταρτη με μόλις 7% την Αγγελική Ηλιάδη.

Το τελικό, όμως, αποτέλεσμα και η επιλογή του κομματιού θα γίνει απόψε το βράδυ μετά από την ψηφοφορία στην οποία θα συμμετέχουν οι τηλεθεατές και η κριτική επιτροπή. Η ψήφος της επιτροπής είναι το 50% και το άλλο 50% είναι η γνώμη των τηλεθεατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πενταμελής επιτροπή θα έχει πρόεδρο τη Βίκυ Λέανδρο (αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών), ενώ τα υπόλοιπα μέλη θα είναι ο αρχιμουσικός, Ανδρέας Πυλαρινός, η διευθύντρια Προγράμματος της ΕΡΑ, Μαρίνα Λαχανά, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος και η Ρεγγίνα Κουρή, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του MAD.

Εκτός από την ΕΤ1, η μουσική βραδιά θα καλυφθεί δορυφορικά από την ERT world, διαδικτυακά από το WebTV της ΕΡΤ στη διεύθυνση www.ert.gr/webtv, από την ιστοσελίδα του Eurovision TV www.eurovision.tv, από το επίσημο κανάλι του MAD TV στο YouTube www.youtube.com/MADTVGREECE, από το Εurovision Channel EΡΤ powered by MAD στον OTE TV σε μαγνητοσκόπηση, καθώς και στην Κύπρο από το ΡΙΚ.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα