Απόψε η «Λυρική βραδιά» με την Χορωδία Μυρτουντίων

Απόψε στις 8μ.μ στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο με ελεύθερη είσοδο

Την Εναρκτήρια εκδήλωση της Νέας Χρονιάς οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας. Προσκαλεσμένη είναι η εξαιρετική Χορωδία Μυρτουντίων που θα εμφανιστεί σε μια «Λυρική βραδιά» στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο, απόψε το βράδυ 8μμ, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα-πολυθέαμα, με αποσπάσματα από πασίγνωστα και αγαπημένα έργα του Λυρικού ρεπερτορίου σε διεύθυνση της Soprano Λένας Σουρμελή.

Προσκεκλημένοι Solist της Χορωδίας Μυρτουντίων είναι η Mezzo Soprano Χρύσα Πανταζοπούλου , ο Βαρύτονος Ανδρέας Καλλιβωκάς και φυσικά η ίδια η μαέστρος Λένα Σουρμελή Soprano. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η διακεκριμένη πιανίστα Olena Fedko.

Στo πρόγραμμά της περιλαμβάνονται έργα των G. Verdi, G. Fauré, P. Mascagni, G. Rossini, J. Offenbach, L. Delibes, F. Lehar κ.α. Η Λυρική Βραδιά αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που θα υλοποιηθεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διακεκριμένης μαέστρου Λένας Σουρμελή που έχει καταφέρει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική μουσική, Την κλασσική και το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Ηλείας.

Είναι άλλη μία ποιοτική εκδήλωση που οργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ν.Ηλείας. Η Χορωδία Μυρτουντίων,σε προηγούμενες εμφανίσεις, προκάλεσε αίσθηση με τη δυναμική ερμηνεία με την τεχνική αρτιότητα που επέδειξε. Πρόκειται για μια αξιόλογη χορωδία που στόχοι της είναι η προώθηση και η προβολή της μουσικής, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο καθώς με τις εκδηλώσεις της προωθεί την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική και το χορωδιακό τραγούδι ενώ υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η χορωδία πρόσφατα κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στο Opera Gala που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ συμμετείχε στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι και στην μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αν. Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, και πρόσφατα στον νέο Πολυχώρο δραστηριοτήτων της Αμαλιάδας. Η Χορωδία Μυρτουντίων που φέτος κλείνει 10ετία από την επαναλειτουργία της, έχει υπηρετήσει με αγάπη, συνέπεια και καλλιτεχνικό ήθος το χορωδιακό τραγούδι. Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.