Απορρίφθηκαν νέες ενστάσεις στο Πάτρα-Πύργος – Προς ξεμπλοκάρισμα η 2η και η 3η εργολαβία

Δύο νέες προδικαστικές προσφυγές απορρίφθηκαν πριν από μερικές ημέρες από την Επιτροπή Διαγωνισμού του Πάτρα-Πύργος, οι οποίες αφορούν την τρίτη εργολαβία «Αμαλιάδα-Κυλλήνη».

Προσφυγή κατέθεσαν η κοινοπραξία Κ/Ξ ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Ε και η κυπριακή εταιρεία «CYFIELD DEVELOPMENT PUBLIC LIMITED», οι οποίες είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία κατάθεσης προσφορών στον διαγωνισμό με το αιτιολογικό του ελλιπούς φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αμφότερες οι εταιρείες κατέθεσαν πολυσέλιδη αναφορά στην προσφυγή τους, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις η αρμόδια επιτροπή έκρινε «ως νόμω και ουσία αβάσιμη στο σύνολό της» κάθε μία από τις δύο ενστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι προσωρινός μειοδότης έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία είχε καταθέσει την τρίτη καλύτερη προσφορά στον διαγωνισμό, με έκπτωση 45,54%. Όμως αρχικά αποκλείστηκε ο «ΤΟΞΟΤΗΣ-ΟΜΑΔΑ Κατασκευών» (57,45%) λόγω μη επαρκούς τεκμηρίωσης της υψηλής έκπτωσης, ενώ στη συνέχεια αποκλείστηκε και η εταιρεία με τη δεύτερη καλύτερη προσφορά (46,40%), η ιταλική GD Infrastutture SRL,  για τον ίδιο λόγο.

Όπως όλα δείχνουν, προσωρινός ανάδοχος στην τρίτη εργολαβία θα είναι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία έχει αναλάβει και τη δεύτερη εργολαβία, γεγονός που σημαίνει ότι «απελευθερώνονται» οι εναπομείνασες εργολαβίες και οδεύουν για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παράλληλα, αναμένονται στη Βουλή οι υπόλοιπες έξι εργολαβίες λίαν συντόμως, ώστε να συμβασιοποιηθούν και να ξεκινήσουν την άνοιξη οι εργασίες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Οι ανάδοχοι έχουν ως εξής:

1η εργολαβία Πύργος-Δουνέικα: ΤΟΞΟΤΗΣ

2η εργολαβία ΔΟυνέικα-Αμαλιάδα: ΙΝΤΡΑΚΑΤ

3η εργολαβία Αμαλιάδα-ΑΚ Κυλλήνης: ΙΝΤΡΑΚΑΤ

4η εργολαβία ΑΚ Κυλλήνης-Βάρδα: ΤΟΞΟΤΗΣ

5η εργολαβία Βάρδα-Σαγέικα: ΞΑΝΘΑΚΗΣ-ΙΝΤΕΡΚΑΤ

6η εργολαβία Σαγέικα-Κ.Αχαΐα:

7η εργολαβία Κ.Αχαΐα-ΒΙΠΕ Πατρών ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΙΝΤΕΡΚΑΤ

8η εργολαβία ΒΙΠΕ Πατρών-Μιντιλόγλι GD INFRASTUTTURE