Αθλητισμός Ηλεία Ποδόσφαιρο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Απορρίφθηκε η έφεση, έμεινε όλη η ποινή!

Ακούστε το άρθρο

Εκδόθηκε χθες και μετά από περίπου ένα μήνα αναμονής η πολυναναμενόμενη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με τα γεγονότα του αγώνα ανάμεσα στον Αστέρα Αμαλιάδας και τον Ηρόδοτο, ωστόσο τα νέα μόνο θετικά δεν είναι για τους «βυσσινί», αφού η έφεση απορρίφθηκε  διατηρώντας μάλιστα ολόκληρη την πρωτόδικη ποινή από την Πειθαρχική της ΕΠΟ.

Θυμίζουμε ότι η τιμωρία του Αστέρα περιλάμβανε τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης με διαφορά τερμάτων 0-3 υπέρ του σωματείου Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. του αγώνος, ο οποίος διεξήχθη στις 13.5.2018 μεταξύ εκείνου και του εγκαλούμενου σωματείου ως γηπεδούχου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, β) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές και δ) συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Το σκεπτικό της ΕΠΟ για την απόρριψη της έφεσης

Η απόφαση της ΕΠΟ αναφέρει χαρακτηριστικά : «Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση του Αστέρα Αμαλιάδας – Πανοπούλου κατά της υπ’ αριθ. 218/31-5-2018 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ».

Μοναδικό ενθαρρυντικό σημείο της όλης υπόθεσης, το γεγονός ότι ταυτόχρονα με του Αστέρα, απορρίφθηκε και η έφεση του Εθνικού Πειραιώς («Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση του Εθνικού κατά της υπ’ αριθ. 217/31-07-2018 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ») γεγονός που διατηρεί τους πρωταθλητές του 5ου ομίλου στην τρίτη θέση της ειδικής βαθμολογίας του Νοτίου Ομίλου και παραμένουν τουλάχιστον πρώτοι επιλαχόντες, κάτι που τους δίνει την δυνατότητα  να ελπίζουν σε άνοδο σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν λάβει μέρος στην νέα Β’ Εθνική.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η βαθμολογία παραμένει ως έχει και την άνοδο στην Football League παίρνουν ο Αήττητος Σπάτων ως πρώτος με  11 βαθμούς και ο Ηρόδοτος ως δεύτερος με 7 ενώ ο Αστέρας παραμένει τρίτος με 4 και ουραγός ο Εθνικός με 3 βαθμούς.

Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως είναι φυσιολογικό, επέφερε  απογοήτευση στις τάξεις των «βυσσινί» που θεωρούν ότι κατάφεραν να κερδίσουν την άνοδο μέσα στο γήπεδο και την χάνουν με υπόγειους τρόπους έξω από αυτό, ενώ το πιο παράδοξο είναι πως ενώ στον Αστέρα παρέμεινε η εξοντωτική ποινή, στον Ηρόδοτο υπήρξε μείωση της ποινής των ανθρώπων του συλλόγου από 6 μήνες αποκλεισμό σε 2, χωρίς περαιτέρω τιμωρία του σωματείου.

Ιδού και αυτή η απόφαση: «Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσίαν την έφεση των Εμμ. Παπαματθαιάκη, Ανδρέα Ξυδάκη. Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθ. 218/2018 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ ως προς την επιβληθείσα στους εγκαλούμενους ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για έξι (6) μήνες. Επιβάλλει σε έκαστο των εγκαλουμένων Εμμανουήλ Παπαματθαιάκη, Ανδρέα Ξυδάκη ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για δύο (2) μήνες».

Οι αρμόδιοι του Αστέρα Αμαλιάδας τώρα, θα εξετάσουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους ενώ πλέον φαίνεται να προσανατολίζονται στην προσφυγή στον τρίτο και τελεσίδικο βαθμό, το Διαιτητικό δικαστήριο ΕΠΟ.

Όλη η επικαιρότητα