Ηλεία

Αποστολή των βουλευτών Ηλείας για θέματα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης για Σχολεία – Μοριοδότηση – Βιολογικό

Ακούστε το άρθρο

Τριπλή στόχευση: Σχολεία-Μοριοδότηση-Βιολογικός 

Στα Υπουργεία μαζί με Ναμπίλ Μοράντ και Γιάννη Λέντζα

Οι πέντε βουλευτές  του νομού ένωσαν τις δυνάμεις τους και μαζί με τον απερχόμενο δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και τον νεοεκλεγέντα Γιάννη Λέντζα βρέθηκαν στην Αθήνα όπου επισκέφθηκαν Υπουργεία και Οργανισμούς για να προωθήσουν σημαντικά θέματα του δήμου. Η αποστολή που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των 5  είχε τριπλή στόχευση: την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία Ανδραβίδας, την μοριοδότηση των μαθητών και τον βιολογικό της Βάρδας.

Την αποστολή αποτελούσαν οι βουλευτές, κ.κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Ανδρέας Νικολακόπουλος , Μιχάλης Κατρίνης , Διονύσης Καλαματιανός, ο νέος Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και ο απερχόμενος Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος, Ανδρέας Μίγκος.

Αρχικά η αποστολή επισκέφθηκε τις Κτιριακές Υποδομές όπου συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Χαρωνίτη και συζήτησαν για το θέμα των σχολείων της Ανδραβίδας και του Νεοχωρίου που έχουν κριθεί ακατάλληλα λόγω των σεισμών.

“Προσωρινή μετεγκατάσταση”

Από την ΚτΥΠ ΑΕ ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Την βούληση της ΚΤΥΠ ΑΕ να συνδράμει στην αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τους πρόσφατους σεισμούς, οι μαθητές της Ανδραβίδας, με την υλοποίηση προσωρινών και μόνιμων στεγαστικών λύσεων, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ιωάννης Χαρωνίτης στους Βουλευτές Ηλείας, στον νέο και στον απερχόμενο Δήμαρχο Ανδραβίδας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, την Τρίτη 19 Ιουλίου 2019, στα Γραφεία της Εταιρείας, κατόπιν κοινού αιτήματος των Βουλευτών.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Βουλευτές, κ.κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός, ο νέος Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας και ο απερχόμενος Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος, Αν. Μίγκος.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα της προσωρινής μετεγκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας σε άλλο χώρο προκειμένου να ανεγερθεί στη θέση του, νέο σχολείο από την ΚΤΥΠ ΑΕ και αναζητήθηκαν τρόποι προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ούτως ώστε οι μαθητές να βρίσκονται κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, η ΚΤΥΠ ΑΕ είναι έτοιμη προκειμένου να αναλάβει και να υλοποιήσει άμεσα το έργο, από την στιγμή που ολοκληρωθούν οι απαραίτητες θεσμικές διαδικασίες οι οποίες δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες της Εταιρείας.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ από την πρώτη στιγμή μετά τον πρόσφατο σεισμό, βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής με ειδικό κλιμάκιο μηχανικών-ελεγκτών υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, το οποίο προχώρησε σε αυτοψίες των σχολικών μονάδων και άλλων δημοσίων κτιρίων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης»

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη για το θέμα της μοριοδοτησης των μαθητών των Λυκείων και στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού Βάρδας.

Ναμπίλ: «Ενωμένοι μπορούμε καλύτερα»

Ο απερχόμενος δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε: «Σήμερα μαζί με όλους του βουλευτές του νομού Ηλείας , τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο, βρεθήκαμε στην Αθήνα όπου είχαμε συναντήσεις για την επίλυση θεμάτων που αφορούν στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥΠ ΑΕ κ. Ιωάννη Χαρωνίτη με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας που έχει καταστραφεί από την συνεχή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή καθώς και το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στα Γυμνάσια Ανδραβίδας και Νεοχωρίου. Το Δημοτικό θα λειτουργήσει σε αίθουσες βαρέως τύπου που θα εγκατασταθούν σε οικόπεδο που θα μας υποδείξει το Υπουργείο. Όλες οι διαδικασίες, όπως η ΚΥΑ για την προμήθεια των αιθουσών θα πρέπει να γίνουν σύντομα γιατί ο χρόνος κυλά. Βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι πρώτα απ’ όλα θα πρέπει άμεσα να κηρυχθεί ο δήμος σεισμόπληκτος. Πρέπει να πω ότι στο χώρο του σημερινού Δημοτικού Σχολείου θα ανεγερθεί νέο κτίριο, σε βάθος χρόνου βέβαια. Επίσης επισκεφθήκαμε την υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη η οποία πρέπει να πω ήταν απόλυτα ενημερωμένη  για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας στα σχολεία που προανέφερα. Προφανώς την είχε ενημερώσει ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του όταν προ των εκλογών είχε επισκεφθεί τον σεισμόπληκτο δήμο μας. Με την υφυπουργό η οποία είναι αρωγός στις ενέργειές μας, συζητήσαμε το θέμα της μοριοδότησης των μαθητών των Λυκείων. Φυσικά και εδώ να πω πως σημαντικό είναι να κηρυχθεί άμεσα ο δήμος σεισμόπληκτος Επίσης επισκεφθήκαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος την Επιτροπή Αξιολόγησης  όπου θέσαμε το μεγάλο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού της Βάρδας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που στο πλευρό του ο δήμος είχε συμπαραστάτες όλους τους βουλευτές του νομού μας. Ενωμένοι μπορούμε καλύτερα.»

Όλη η επικαιρότητα