Εκλογές

Aποσύρθηκε η διάταξη για απεριόριστες εμφανίσεις των υποψηφίων στα ΜΜΕ

studio-620x330.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε απόσυρση της διάταξης που ήρε προηγούμενους περιορισμούς, στις εμφανίσεις υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο, προέβη η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η συγκεκριμένη διάταξη που περιλαμβανόταν σε τροπολογία επισυναπτόμενη στο νομοσχέδιο για τον προληπτικό έλεγχο των τραπεζών, είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης, η οποία είχε κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση υπέρ των κυβερνητικών υποψηφίων», αλλά και του ανεξάρτητου βουλευτή και υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είχε καλέσει και τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει γι’ αυτήν, ονομαστική ψηφοφορία.

Η προτεινόμενη ρύθμιση αποσύρθηκε τελικά, κατόπιν και της δήλωσης του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ότι δεν πρόκειται να την στηρίξει.  

Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, είχε κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση υπέρ των κυβερνητικών υποψηφίων», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει διατάξεις σε άσχετο νομοσχέδιο «οι οποίες είναι η αποθέωση της διαπλοκής και της παρέμβασης σε προεκλογική περίοδο». 


Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα