Χωρίς κατηγορία

Η Apple ενδιαφέρεται για τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης

Ακούστε το άρθρο
Έπειτα από μακρόχρονη και εν κρυπτώ εργασία στα χωράφια της αυτοκίνησης, η Apple επιβεβαίωσε, διά στόματος του ίδιου του διευθύνοντος συμβούλου της, Τιμ Κουκ, ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

«Εστιάζουμε στα αυτόνομα συστήματα», δήλωσε ο Κουκ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του δικτύου Bloomberg. «Είναι μια βασική τεχνολογία που θεωρούμε πολύ σημαντική. Την αντιλαμβανόμαστε ως τη μητέρα όλων των σχεδίων τεχνητής νοημοσύνης», πρόσθεσε.

Το αφεντικό της Apple εκτίμησε ότι τα αυτόνομα συστήματα είναι μόνο ένα μέρος των θεμελιακών αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις αλλαγών που συμβαίνουν γενικά στο ίδιο χρονικό πλαίσιο» είπε ο Τιμ Κουκ και ανέφερε συγκεκριμένα την αυτόνομη οδήγηση, την ηλεκτροκίνηση και τις μισθώσεις ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων (ride-hailing).

Όπως πάντα, για τα δεδομένα τις Apple, o Τιμ Κουκ απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες για τα σχέδια της εταιρείας. «Θα δούμε που θα μας βγάλει. Δεν λέμε πραγματικά τι θα κάνουμε, από την άποψη του προϊόντος» δήλωσε.

Η Apple εργάζεται στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης στο πλαίσιο του περιβόητου «Project Titan».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ διεθνών μέσων ενημέρωσης, στα τέλη του 2016 η εταιρεία εγκατέλειψε τις προσπάθειες να φτιάξει ένα δικό της όχημα, όταν ο επικεφαλής του προγράμματος Στιβ Ζαντέσκι παραιτήθηκε.

Το «Project Titan» πέρασε αργότερα στα χέρια Μπομπ Μάνσφιλντ, πρώην ανώτερου στελέχους της Apple, ο οποίος άλλαξε την κατεύθυνση του προγράμματος στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης (λογισμικό και εξοπλισμός).

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα