Αγροτικά

Αραβικό ενδιαφέρον για το μεσσηνιακό λάδι

16642_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη της βασιλικής οικογένειας του Εμιράτου του Αμπού Ντάμπι, τον καθηγητή των μελών της βασιλικής οικογένειας στο Πανεπιστήμιο του Αμπού Ντάμπι, Αλέξανδρο Πανάμη, το γενικό γραμματέα του Δήμου Αχαρνών και πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης (Ο.Σ.Σ.Α.), Νικόλαο Κρημνιανιώτη και τον τέως δήμαρχο Θουρίας και μέλος του Ο.Σ.Σ.Α., Γιώργο Σκαλαίο, επισκέφθηκε την Τετάρτη 23/1 τον δήμαρχο Μεσσήνης.

Η βασιλική οικογένεια ασχολείται με την εμπορία τροφίμων σε όλο τον κόσμο και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Αρχικά επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Προϊόντων, όπου τους έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και ενημέρωση από τους υπεύθυνους του τμήματος εμπορίας για τα αγροτικά προϊόντα, όπως ελιά, πάστα ελιάς και σταφίδα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο δήμαρχος πρόσφερε στα μέλη της βασιλικής οικογένειας το βιβλίο «Αρχαία Μεσσήνη» του καθηγητή Πέτρου Θέμελη και το βιβλίο «Το Ελαιόλαδο και η Παραδοσιακή Μεσσηνιακή Κουζίνα» της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο των αδελφών Μ. & Θ. Κοντόπουλου Ο.Ε. στην Ανδρούσα, όπως και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου και ξεναγήθηκαν.

Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα