Ηλεία

Αρχ. Ολυμπία: Με τον «θόρυβο» 150 μοτοσυκλετών

Ακούστε το άρθρο

Με το «μαγευτικό θόρυβο» 150 περίπου μοτοσικλετών από Ελλάδα και Ιταλία «πλημμύρισε» το πρωί του Σαββάτου η τοπική κοινότητα της Αρχαίας Ολυμπίας, με αφορμή το «Meeting Internazionale 2019 Raduno Patras-Ancient Olympia» που πραγματοποιείται στη χώρα μας το διάστημα από 21 έως 23 Ιουνίου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση υπό την αιγίδα του Moto Guzzi World Club που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την καθιερωμένη 8η ετήσια Πανελλήνια συνάντηση Moto Guzzi και διοργανωτές είναι η κοινότητα «Guzzisti Hellas».

Οι μοτοσικλετιστές έτυχαν θερμής υποδοχής από το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζά, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου που εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο συνάντησης των λαών και τόνισε πως η σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει το ολυμπιακό μήνυμα που αναφέρεται στη φιλία των λαών. Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια ευχάριστη διαμονή και να απολαύσουν την ξενάγησή τους στα ιερά χώματα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Από την πλευρά της κοινότητας «Guzzisti Hellas» μίλησε το μέλος Γιώργος Παπαδόπουλος, που θέλησε να ευχαριστήσει το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την υποδοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και τον πρόεδρο της τοπικής Λέσχης μοτοσικλετιστών κ. Σπυρόπουλο. Επιπλέον εξέφρασε την αισιοδοξία του για προσφορά ενός αξέχαστου διημέρου στους φίλους Ιταλούς, ενώ δεν παρέλειψε να εστιάσει και στο στόχο της εκδήλωσης που είναι καθαρά τουριστικός και επιδιώκει τη σύσφιξη σχέσεων, προβάλλοντας τις ομορφιές της χώρας μας.

Πρώτος προορισμός ήταν η Πάτρα, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του Ιονίου με καθημερινά δρομολόγια πλοίων από το Μπάρι, την Αγκόνα και τη Βενετία. Σε κοντινή απόσταση ήταν και ο δεύτερος προορισμός τους, η Αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και μητέρα της Ολυμπιακής Φλόγας, μια πόλη όπου ξεναγήθηκαν στην ιστορία και το Μουσείο της, ενώ χθες λίγο πριν την αποχώρηση των Ιταλών αναβατών, διέσχισαν όλοι μαζί την πιο σύγχρονη γέφυρα της Ευρώπης, το Ρίο Αντίρριο, με προορισμό τη Ναύπακτο για να τιμήσουν τη Sacra Lega. Το πρόγραμμα τους είχε διαμορφωθεί με κύριο άξονα την ήρεμη οδήγηση ανάμεσα στις ομορφιές της περιοχής, την καλή παρέα και τις επισκέψεις στους ιστορικούς χώρους.

Όλη η επικαιρότητα