Ηλεία

Αρχή συνεργασίας Αρχαίας Ολυμπίας και Αζερμπαϊτζάν

Ακούστε το άρθρο

   Tον επικεφαλής του διπλωματικού σώματος του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Πρέσβη κο Ελνταρ Αλιγιέβ υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, ο Δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς. Ήταν μια συνάντηση προετοιμασμένη από καιρό με στόχο την ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα στην Ολυμπία και στην ταχέως αναπτυσσόμενη Χώρα της κεντρικής Ασίας.

Συζητήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που αφορούν την επιθυμία της πόλης Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν για αδελφοποίηση με την Ολυμπία, την δυνατότητα να αποτελέσει η Ολυμπία προορισμό της πενθήμερης εκδρομής των μαθητών των Λυκείων του Αζερμπαϊτζάν, τη δυνατότητα αθλητικών συναντήσεων ανάμεσα στους αθλητικούς συλλόγους των δύο περιοχών κ.ά. Να σημειώσουμε ότι ο υπουργός αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν κος Αζάντ Ραχιμοβ είναι πολύ καλός φίλος της Ελλάδας και επισκέπτεται συχνά την χώρα μας.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο αντιδήμαρχος Ολυμπίας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πανάγος Παντελάκος που αποτελεί άλλωστε και τον σύνδεσμο Δήμου – Πρεσβείας Αζερμπαϊτζάν

Ο πρέσβης ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για την συνάντηση και υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα – την περίοδο του Πάσχα – θα επισκεφθεί την Καμπάλα μεταφέροντας με ενθουσιασμό τις ιδέες και προτάσεις που συζητήθηκαν στην συνάντηση.

Αποχαιρετώντας τον πρέσβη ο κος Κοτζιάς τον παρακάλεσε να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Δήμαρχο της Καμπάλα και την επιθυμία του για το ξεκίνημα μιας στενής σχέσης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Παρότι βρισκόμαστε λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και οι υποχρεώσεις τεράστιες, ο Δήμαρχος Ολυμπίας κος Ευθύμιος Κοτζιάς ούτε μια στιγμή δεν παραλείπει τα καθηκοντά του ως Δήμαρχος. Το ίδιο άλλωστε έχει ζητήσει και από τους συνεργάτες του. Να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του Δήμου ενόψει εκλογών.

Όλη η επικαιρότητα