Αρχιεπισκοπή: Να σταματήσουν να χλευάζουν την πίστη των Ελλήνων αυτές τις άγιες ημέρες

«Ο Καραγιαννίδης εζήλωσε τη δόξα του Μάκη Μπαλαούρα» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης μεταφέροντας την έντονη ενόχληση του προκαθήμενου της Εκκλησίας

Την έντονη ενόχληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για τις δηλώσεις του Βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη σχετικά με την υποδοχή του Αγίου Φωτός εξέφρασε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχιεπισκόπου κ. Χάρης Κονιδάρης.

«Είναι προφανές ότι εζήλωσε τη δόξα του κ. Μάκη Μπαλαούρα» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «στο survivor του αντικληρικαλιστικού δήθεν προοδευτισμού, κάποιοι, που επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό και την ταυτότητα της πατρίδας μας, χλευάζουν ακόμα και αυτές τις άγιες ημέρες την πίστη της συυντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων».

Η έντονη αντίδραση της αρχιεπισκοπής έγινε με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Καραγιαννίδη με τις οποίες υποστήριξε ότι το Άγιο Φως «Δεν είναι αρχηγός κράτους και άρα δεν μπορεί να έρχεται με έξοδα του κράτους. Έρχεται ένα αντικείμενο, η φωτιά, το Άγιο Φως. Αυτό δεν συμβαίνει σε ένα πολιτισμένο κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Καραγιαννίδης.

 

protothema.gr