Μεσσηνία

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Αγία Τριάδα και μνημόσυνο για τον Πάνο Γιαννόπουλο

Ακούστε το άρθρο
Αρχιερατικό συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική θρησκευτική ακολουθία στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κυπαρισσίας την Κυριακή, χοροστατούντος εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ο Μητροπολίτης Κυδωνιών κ.Αθηναγόρας, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων κ.Διονύσιος Δ’, παρουσία πλήθος πιστών και ιερομοναχών αλλά και φορέων της πόλης. Αμέσως μετά τελέστηκε το 40θήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εκλιπόντος κ. Πάνου Γιαννόπουλου ή Αμπατζή παρουσία των προσφιλών του προσώπων.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που ο ιστορικός Ναός της πόλεως φωτίστηκε από την λαμπρή αξιοσέβαστη ευρυμάθεια των Μητροπολιτών που έπλεξαν το εγκώμιο της πόλης που φιλοξενεί στα φυλλοκάρδια της ιστορίας την ορθόδοξη πίστη των κατοίκων της, τιμώντας τον ελληνοχριαστιανικό πολιτισμό. Με ζεστά λόγια μίλησε ο Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας μεταφέροντας τις ευχές του Πατριαρχείου αποτιμώντας ως ιστορική στιγμή την παρουσία όλων, ενώ ο Ζακύνθου επισήμανε τους στενούς δεσμούς της περιοχής με το όμορφο νησί της Ζακύνθου σε περιόδους της ιστορίας. Συγκινημένος ήταν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας που μίλησε με θερμά λόγια για τους ιεράρχες που συλλειτούργησαν. 
Παρών εκτός από τον νομικό κ. Ηλία Γιαννόπουλο, γιο του αείμνηστου ευεργέτη του Ναού και της Άνω Πόλης κ. Πάνου που βοήθησε και στην ανακαίνιση του ιστορικού Ναού, ήταν τα μέλη της οικογένειάς του, συγγενείς και φίλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κι εκπρόσωπος της Περιφέρειας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα