Ηλεία

Άρχισε η αστική ανάπλαση εμπορικού – ιστορικού κέντρου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Το  έργο της « Αστικής Ανάπλασης Εμπορικού και Ιστορικού Κέντρου Αμαλιάδας», συνολικού προϋπολογισμού 2.396.000 ευρώ, ξεκίνησε χθες το πρωί από την πλατεία Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκινά με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων μηνών, με την σύμβαση με τον ανάδοχο να έχει υπογραφεί στα τέλη του περασμένου Μαΐου και την οριοθέτηση των χώρων της ανάπλασης να οριοθετούνται στις αρχές Αυγούστου.

Στις εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνονται η πλατεία Ηρώων, η πλατεία Δημοκρατίας, καθώς επίσης και το ιστορικό κέντρο της Αμαλιάδας, από το Μουσείο Μπελογιάννη, μέσω των οδών Ερμού, Ολυμπίας, της πλατείας Δημοκρατίας και της οδού Αντωνίου Πετραλιά μέχρι τον Πολυχώρο Πολιτισμού, από εκεί στην οδό Σμύρνης που φθάνει μέχρι το άλλο τμήμα της ανάπλασης.
Στον ενδιάμεσο χώρο θα γίνουν και αισθητικές παρεμβάσεις, καθώς επίσης θα τοποθετηθούν και δύο φωτοβολταϊκά δένδρα στην πλατεία Δημοκρατίας και στον ΟΤΕ, για ελεύθερη πρόσβαση WI-FI στους δημότες.
Ο χρόνος περαίωσης του έργου προσδιορίζεται στους 12 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα θα ζητηθούν κάποιες τροποποιήσεις σε σημεία του έργου, σχετικά με την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης, μια παρέμβαση που θα πρέπει να προηγηθεί των άλλων παρεμβάσεων που προβλέπει η σχετική μελέτη, μιας και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο.

Όλη η επικαιρότητα