Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αργολίδα: Μαζική δηλητηρίαση σκύλων με φόλες δίπλα σε παιδική χαρά

Ακούστε το άρθρο

Αδίστακτοι δράστες τοποθέτησαν φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας – Τρία από τα σκυλιά, που έπεσαν στην παγίδα, δεν τα κατάφεραν

Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσαν το πρωί της Τρίτης βγαίνοντας από τα σπίτια τους, οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κοιλάδα Ερμιονίδας, με νεκρά σκυλιά σε αυλές και στο δρόμο.

Αδίστακτοι δράστες τοποθέτησαν φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών, ενώ τρία από τα σκυλιά, που έπεσαν στην παγίδα, δεν τα κατάφεραν.

Πρόκειται για εικόνες «ντροπής και αίσχους», όπως λέει χαρακτηριστικά το Φιλοζωικό Σωματείο «Αγάπη – Φιλοζωικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Ερμιονίδας», που μέλη του έσπευσαν μήπως σώσουν τα τετράποδα από το φρικτό θάνατο και τα κατάφεραν με αρκετά από αυτά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σύλλογος στην καταγγελία του:

«Εικόνες ντροπής και αίσχους μας περίμεναν σήμερα το πρωί να αντικρύσουμε στην Κοιλάδα Αργολίδος!

Φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών!!!!!!!!!!!

Σκότωσαν 3 αθώα ανυπεράσπιστα πλάσματα!

Τα υπόλοιπα που διασώθηκαν απομακρύνθηκαν από μέλη του Φιλοζωικού σωματείου μας και τη βοήθεια των λιγοστών εθελοντών που έσπευσαν σε βοήθεια όταν οι περισσότεροι ντόπιοι κάτοικοι του χωριού ΟΧΙ απλά ήταν απλοί θεατές ΑΛΛΑ απέδωσαν και την ευθύνη των αδέσποτων στο Φιλοζωικό Σωματείο!

Ζητάμε από τον ΔΗΜΟ Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι του συγκεκριμένου περιστατικού και όχι μόνο!

Να ψάξει και να κυνηγήσει τους υπεύθυνους της δολοφονίας των 3 σκύλων στην Κοιλάδα σήμερα 24/9/19 και να ζητήσει την παραδειγματική τους τιμωρία!

Ζητάμε από τον Δήμο Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της ευζωίας των αδέσποτων ζώων του δήμου, αλλά και την αποφυγή παρόμοιων αποτρόπαιων περιστατικών όπως το σημερινό».

Πηγή: anagnostis.org

Όλη η επικαιρότητα