Lifestyle

Αριάν Λαμπέντ: Γνωρίστε την σύζυγο του Γιώργου Λάνθιμου

Ακούστε το άρθρο

Η Αριάν Λαμπέντ, η ταλαντούχα ελληνογαλλίδα ηθοποιός είναι κάτι παραπάνω από απλώς σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου. Μεγάλα της ατού, η ανεπιτήδευτη κομψότητα και η γαλλική της φινέτσα. Δε είναι καθόλου τυχαίο, ότι ο οίκος Chloé, βρήκε στο πρόσωπό της την ιδανική γυναίκα για το άρωμα Nomade. Ο πηγαίος δυναμισμός και η ανεξαρτησία που αποπνέει, την ανέδειξαν στο ιδανικό πρόσωπο για τον γαλλικό οίκο. Το βιογραφικό της μεγάλο και ενδιαφέρον.

Η Αριάν Λαμπέντ γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας. Οι γονείς της είναι και οι δύο Γάλλοι, η μητέρα της καθηγήτρια Γερμανικών και ο πατέρας της μαθηματικός. Η αγάπη τους για την ελληνική ομορφιά και τον πολιτισμό τούς έφερε στην Ελλάδα, όπου έπιασαν δουλειά στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο.

Στα έξι της χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά της στη Φράιμπουργκ στη Γερμανία και στα δώδεκά της επέστρεψε στη γενέτειρα των γονιών της στο Μπουρζ στη Γαλλία. Μετά από δέκα χρόνια σπουδών πάνω στο χορό, αποφάσισε στα 18 της χρόνια να ασχοληθεί με την υποκριτική, σπουδάζοντας στο Université de Provence στη Μασσαλία. Εκεί, γνώρισε την σκηνοθέτιδα Αργυρώ Χιώτη και μαζί με την Νάιμα Καρμπαχάλ ίδρυσαν το 2005 την καταξιωμένη σήμερα διεθνώς θεατρική ομάδα Vasistas.

Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή της, όταν την ανακάλυψε η Αθηνά Τσαγγάρη και της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Attenberg». Ταινία που χάρισε στην Λαμπέντ το βραβείο «Coppa Volpi Α΄» γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, αλλά και τη γνωριμία της με τον Λάνθιμο.

Getty Images

Η Λαμπέντ, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, σπούδασε χορό και θέατρο πριν από το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Attenberg, για την οποία βραβεύτηκε ως η καλύτερη ηθοποιός στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας το 2010. Έχει πρωταγωνιστήσει και σε πολλές άλλες γνωστές ταινίες, όπως τα “Before Midnight”, “Fidelio”, και “L’odyssée d’Alice”, “Assassin’s Creed” ενώ πιο πρόσφατα συμμετείχε στην ταινία “The Lobster” του Έλληνα βραβευμένου σκηνοθέτη και συζύγου της, Γιώργου Λάνθιμου, χάρη στην οποία κέρδισε το Jury Prize στο Φεστιβάλ των Καννών το 2015.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο chief executive officer της Chloé Geoffroy de la Bourdonnaye,  «η Ariane συνδυάζει διαφορετικές κουλτούρες και επιδεικνύει πολλά ταλέντα. Απολαμβάνει να δοκιμάζει νέα μονοπάτια και να ανακαλύπτει τον κόσμο». Και το κάνει με τον δικό της μονασδικό τρόπο.

Ανυπομονούμε να τη δούμε στο πλευρό του Γιώργου Λάνθιμου στα Όσκαρ. Ύστερα από την ανακοίνωση των 10 υποψηφιοτήτων για Όσκαρ-μεταξύ των οποίων και της καλύτερης ταινίας- ο Γιώργος Λάνθιμος είναι The Favourite, ο ευνοούμενος του πλανήτη Χόλιγουντ. Και η Αριάν Λαμπέντ το ίδιο!

Πηγή: marieclaire.gr

Όλη η επικαιρότητα