Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Ομόφωνα συνταγματικό το νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση

Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνα συνταγματικό κρίθηκε στην Πέμπτη από την Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση σε μεγάλο μέρος αστικών και εμπορικών υποθέσεων, δηλαδή δια διαφορές μεταξύ ιδιωτών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας με έγγραφό του ζήτησε από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, να γνωμοδοτήσει η Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, επί της συνταγματικότητας ή μη του νομοσχεδίου για «τη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και περαιτέρω εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγία 2008/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008».

Τα 43 μέλη της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, έκριναν ομόφωνα συνταγματικές τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση του αρεοπαγίτη Χρ. Τζανερίκου.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από περίπου ένα χρόνο η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, κατά πλειοψηφία, με την υπ΄ αριθμόν 34/2018 απόφασή της, είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του προγενέστερου νόμου ως προς την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης.

via

Όλη η επικαιρότητα