Μπάσκετ

Άρης – Κόροιβος: Μπορεί να κατακτήσει το πρώτο «διπλό»;

Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος γύρος είχε και καλές, αλλά και άσχημες στιγμές για τον Κόροιβο. Στα 13 παιχνίδια που έδωσαν οι Ηλείοι, είχαν 4 νίκες (όλες στην έδρα τους) και 9 ήττες (3 εντός και 6 εκτός).

Ένας απολογισμός όχι «καταστροφικός», αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερος.

Πλέον με την έναρξη του β’ γύρου, ο Κόροιβος θέλει να παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, ιδίως εκτός έδρας και να «μαζέψει» τις νίκες που χρειάζεται για την παραμονή του.

Στον σημερινό αγώνα με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, είναι καλό να ξεκινήσει αυτή την αγωνιστική άνοδο!

Το ερώτημα βέβαια είναι, μπορεί ο Κόροιβος να πάρει σήμερα το πρώτο «διπλό»;

Ο Άρης δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχει πολλά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα, και σίγουρα δεν θυμίζει την ομάδα άλλων ετών.

Παίζει όμως μέσα στην έδρα του και αυτό κάνει πολύ δύσκολο το έργο των Ηλείων.

Όμως ο Κόροιβος αν παίξει συνετά και έξυπνα, μπορεί να πάρει μια τεράστια νίκη και να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την άνετη παραμονή.

Μπορεί όμως να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα;

Αυτό θα το ξέρουμε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα…

Ντίνος Καλαμπάκος : «Να αρχίσουμε πάλι να βρίσκουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα»
Ο Ντίνος Καλαμπάκος σε δηλώσεις του για τον σημερινό αγώνα, ανέφερε πως το ματς με τον Άρη θα είναι ένα δείγμα για το πού βρίσκεται η ομάδα, καθώς το επόμενο παιχνίδι (με το Ρέθυμνο στην Αμαλιάδα) θα είναι πολύ κρίσιμο.

«Καλούμαστε να ενσωματώσουμε τα νέα πρόσωπα στην ομάδα. Να ξαναβρούμε χημεία. Το ματς με τον Άρη θα είναι ένα δείγμα για το πού βρίσκεται η ομάδα, καθώς το επόμενο ματς είναι πολύ κρίσιμο για μας. Στόχος μας είναι να απορροφήσουμε στην ομάδα τους νέους παίκτες και να αρχίσουμε πάλι να βρίσκουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα».

Λίγα λόγια για τον σημερινό αγώνα

Προβάδισμα μιας νίκης του Άρη έναντι του Κόροιβου παρουσιάζει η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων που θα τεθούν αντιμέτωπες και αύριο στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τέσσερις νίκες έναντι τριών εκείνης της Ήλιδας έχοντας κάνει εύκολα το 3/3 στο «Nick Galis Hall».

* Την περίοδο 2014-15 νίκησε με 80-59 με 25 πόντους, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ του Βεζένκοφ (ο Μπάουερς είχε 17 για τον Κόροιβο.

* Tην περίοδο 2015-16 επικράτησε με 99-56 με πρώτο σκόρερ τον Χάγκινς που είχε 15 (10 ο Τρότερ για τους φιλοξενούμενους).

* Την περίοδο 2016-17 έφτασε εξίσου εύκολα στη νίκη με 100-79 με 21 πόντους του Γιάνκοβιτς όσους είχε ο Σταρκς για τον Κόροιβο.

Ο ΑΡΗΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΡΕΚΟΡ: 3-3

ΕΠΙΘΕΣΗ: 69

ΑΜΥΝΑ: 73,2

ΒΟΛΕΣ: 62%

ΔΙΠΟΝΤΑ: 46,4%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 33,6%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 28,7

ΑΣΙΣΤ: 12

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 5,9

ΚΟΨΙΜΑΤΑ: 3

ΛΑΘΗ: 10,1

RANKING: 62,1

Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΡΕΚΟΡ: 0-6

ΕΠΙΘΕΣΗ: 70

ΑΜΥΝΑ: 87,2

ΒΟΛΕΣ: 72,9%

ΔΙΠΟΝΤΑ: 45,8%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 29,4%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 28,4

ΑΣΙΣΤ: 10,6

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 7,1

ΚΟΨΙΜΑΤΑ: 1,9

ΛΑΘΗ: 14,4

RANKING: 51,1

Τα στατιστικά των δυο ομάδων

*Ο Γιάννης Αθηναίου με τρεις ασίστ θα γίνει ο 23ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στη Stoiximan.gr Basket League που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό.

*Οχτώ ριμπάουντ μακριά από τα 500 στην καριέρα του στην κατηγορία είναι ο Σπύρος Μούρτος.

*Ο Μιχάλης Τασϊρέλης είχε διψήφιο αριθμό πόντων και βαθμών στο ranking σε τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα.

*Με ένα ριμπάουντ ο Γιάννης Σαχπατζίδης θα μπει στην πρώτη 10άδα των ριμπάουντερ του Κόροιβου στη Stoiximan.gr Basket League. Έχει 83 όσα μάζεψε πέρσι ο Ντεβόντα Πόλαρντ.

*Ο Σακίλ Χάινς είχε τουλάχιστον έξι ριμπάουντ και διψήφιο αριθμό ranking σε πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια Πρωταθλήματος.

*Ο Μάρκους Πόσλεϊ είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της Stoiximan.gr Basket League ενώ μετράει 12 σερί παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο.

Όλη η επικαιρότητα