Ζώα

Αρκουδάκι με ειδικές ανάγκες έχει το δικό του αναπηρικό καρότσι

usko2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ειδικό καροτσάκι προμήθευσε ο «Αρκτούρος» έναν μικρό αρκούδο με αναπηρία, ο οποίος δεν μπορούσε να κουνήσει τα πίσω του πόδια εξαιτίας τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη.

Ο Ούσκο, το μόλις ενός έτους αρκουδάκι που είχε βρεθεί πέρσι στην ΠΓΔΜ και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», είχε κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων, δεν κατάφερε να αποθεραπευθεί.

Όπως διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον «Αρκτούρο», έγιναν πολλές επαφές με εξειδικευμένους γιατρούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά «δυστυχώς όλοι συμφώνησαν ότι καμία επέμβαση δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει να περπατήσει ξανά».

«Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η λύση του αμαξιδίου που σχεδιάστηκε ειδικά γι’ αυτόν και του επιτρέπει πλέον να κινείται εύκολα, ανώδυνα και χωρίς να τραυματίζεται», εξήγησε ο κ. Στεφάνου. Προσέθεσε δε, ότι ο Ούσκο έχει προσαρμοστεί σε τέτοιο βαθμό με το καροτσάκι που μόλις το βλέπει, παίρνει θέση για να του περάσουν τα ειδικά λουριά!

«Αν και ο Ούσκο, λόγω του προβλήματός του, δεν θα μπορέσει να επανενταχθεί στη φύση, θα μπορέσει να ζήσει με ασφάλεια σε ειδικά διαμορφωμένο, μη επισκέψιμο για το κοινό, χώρο στις εγκαταστάσεις του “Αρκτούρου”, στην Αγραπιδιά Φλώρινας» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι καθώς το ζώο θα μεγαλώνει, θα χρειάζεται διαφορετικό αμαξίδιο προκειμένου να προσαρμόζεται στο εκάστοτε μέγεθός του.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα