Αρθρογραφία

Αρνείται να αγανακτήσει

aganaktismenos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δεν είχε σκοπό να ξαναβγεί στους δρόμους ως αγανακτισμένος ή ως δήθεν, γιατί έλεγε πως είχε καταλάβει την διαφορά μεταξύ του αγανακτισμένου και του δήθεν αγανακτισμένου, αλλά τελευταία είναι προβληματισμένος και το ξανασκέπτεται, προσπαθώντας να βρει την αφορμή της αγανάκτησης, γιατί όπως λέει οι αιτίες υπάρχουν και είναι οι ίδιες σαν αυτές των ετών 2010 και 2011.

Πιστεύει πως τώρα δεν θα υπάρχουν δήθεν αγανακτισμένοι, αλλά μόνο γνήσιοι μαχητές της πλατείας, όχι όπως τους γνωρίσαμε, αλλά όπως θα θέλαμε να τους δούμε, να μάχονται δηλαδή για τα πραγματικά προβλήματα και όχι για να καταλάβουν οι αρχηγοί και οι υποκινητές τις καρέκλες τις εξουσίας.

Ήρθε όμως ο κ. Υπουργός της Εργασίας και ανατρέπει όλα του τα σχέδια, συστήνοντας ότι πρέπει να βγει αμέσως στους δρόμους, γιατί αυτό βοηθάει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και παρότι ο φίλος μας δεν είχε σκοπό να αγανακτήσει σε αυτή την συγκυρία, άρχισε να το σκέπτεται σοβαρά και μάλλον θα το πράξει, αν μαζευτούν πολλοί, πάρα πολλοί, ώστε να γεμίσει η πλατεία και παρότι μπαίνουμε στο Φθινόπωρο και αναμένεται ο Χειμώνας.

Για να το λέει λοιπόν ο Υπουργός, ο οποίος στο παρελθόν ήταν μαζί του στην πλατεία Συντάγματος, προφανώς κάτι περισσότερο γνωρίζει, όπως γνώριζε και τότε και μπορεί η νέα αγανάκτηση να είναι επιτυχής, όπως και η προηγούμενη θεωρείται επιτυχής από πολλούς, πλην όμως ο φίλος μας είναι προβληματισμένος και το σκέπτεται.

Δεν μπορεί να καταλάβει πως θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές όταν είναι αγανακτισμένος στην πλατεία και στους δρόμους, πιστεύει πως έτσι δεν θα έχει την εύνοιά τους και πως μπορεί οι διαπραγματεύσεις να αποβούν εις βάρος της χώρας, λέει πως, θα ήταν καλύτερα να πάει με το μέρος τους, να παριστάνει τον φίλο τους, ώστε να μπορέσει να τους πείσει για την αναδιάρθρωση, την μείωση ή και την διαγραφή του χρέους.

Μήπως ο κ. Υπουργός σκέπτεται διαφορετικά, όπως ας πούμε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, μήπως σκέπτεται άλλα νομίσματα, δραχμές, ρούβλια ή κάτι άλλο και δεν το λέει, ή μήπως πρέπει να βγει στους δρόμους και στις πλατείες ως δήθεν αγανακτισμένος για άλλους λόγους πολιτικής κατανάλωσης στο εσωτερικό, που φαίνεται να υπάρχει ανάγκη, όπως δείχνουν και οι γκαλοπατζήδες;

Δεν θα ήθελε ο φίλος μας ο Αμερικανοέλληνας, να ξαναπέσει στο ίδιο λάθος, όπως στο πρόσφατο παρελθόν και να βγει ως δήθεν αγανακτισμένος στην πλατεία και στους δρόμους, γιατί όπως λέει, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα είναι καλύτερες σε ήπιο και νηφάλιο κλίμα, αλλά φοβάται μήπως αυτό δεν το κατάλαβε ο Υπουργός και μήπως πρέπει κάποιος, ίσως ο Πρωθυπουργός, να τον ανακαλέσει στα καθήκοντά του.

Αναδημοσίευση από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ της 8.10.2016, σαν να είναι σήμερα…

Όλη η επικαιρότητα