Ελλάδα

Αρτέμης Σώρρας: Έστειλε εξώδικο στον Ιερώνυμο γιατί δεν δέχτηκε τις… μετοχές του! (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Οι αποκαλύψεις για την δράση της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα “Ελλήνων Συνέλευσις” διαδέχονται η μια την άλλη.

Έγγραφο που αποκάλυψε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, δείχνει πως το 2012, ο Αρτέμης Σώρρας επεδίωξε επαφή με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο.

Αυτό πιθανότατα σημαίνει, ότι πριν στραφεί στο… δωδεκάθεο και την “συμπαντική συνειδητότητα” ο Αρτέμης Σώρρας ήθελε να κερδίσει κάτι από την αίγλη της επίσημης εκκλησίας, προσφέροντας σ’ αυτήν μια μετοχή της… Τράπεζας της Ανατολής.

Όπως αναφέρει στην κάμερα του “Live News”, ο Κυριάκος Τσούρος, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων: “Την εκκλησία την έχει απασχολήσει το θέμα από το 2012, καθώς ο κύριος Σώρρας είχε αποστείλει μια επιστολή και μάλιστα την επανέλαβε και με εξώδικο. Η Ιερά Σύνοδος με απόφασή της και με απόφαση του μακαριοτάτου, απέρριψε την πρόταση του κ. Σώρρα και είπε ότι δεν αποδέχεται την μετοχή αυτή.”

Η Ιερά Σύνοδος με αφορμή το θέμα του “Αρχιεπισκόπου Ρωμανίας” που συμμετείχε σε εκδηλώσεις της “Ελλήνων Συνέλευσις”, έχει μάλιστα αποστείλει απόφασή της προς τις Μητροπόλεις, με την οποία προτρέπει μητροπολίτες και κληρικούς να μην έχουν σχέση με τέτοιου είδους οργανώσεις.

Σε πρόσφατη απόφαση της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος χαρακτηρίζει την οργάνωση Σώρρα “εθνικιστική, αμφιλεγόμενη, αρχαιολατρική” και τον λόγο της “ρατσιστικό”.

Η… φωτογραφία της Παναγίας και ο “καμπυλωμένος” χρόνος

Στην εκπομπή “Live News” παρουσιάστηκε και ένα ακόμα βίντεο του Αρτέμη Σώρρα, που μιλά πιθανότατα σε οπαδούς του, σε κάποια ταβέρνα.

Σ’ αυτήν την κουβέντα μεταξύ άλλων, ο Αρτέμης Σώρρας αμφισβητεί την ύπαρξη της Παναγίας γιατί κανείς δεν έχει δει φωτογραφία της, αναρωτιέται “πόσο χασίσι πήρε ο Αβραάμ;” και είδε την βάτο φλεγόμενη, ενώ ακόμα… αποκαλύπτει πως ο Μέγας Αλέξανδρος “καμπύλωνε τον χρόνο” αλλά και πως τα πλοία πήγαιναν στην Αμερική με “μαγνητισμό”.

www.newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα