Προγνωστικά

ArxondasBET: Οι μεταγραφές 2018 στην Super League!

Ακούστε το άρθρο

Μεταγραφές SuperLeague 2018/19: Ελπίζοντας σ’ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League ξεκίνησε με τους φιλάθλους να περιμένουν αυτή τη φορά να τελειώσει όντας ανταγωνιστικό και χωρίς εξωαγωνιστικά προβλήματα.

Πλέον στη Super League βρίσκονται παλιές καλές δυνάμεις που έλειψαν στο παρελθόν. Θα δούμε παρακάτω τις μεταγραφές Σούπερ Λιγκ, ενώ οι μεταγραφές 2018 για την Ευρώπη εδώ.

Ο λόγος γίνεται για τους Άρη, ΟΦΗ, ενώ από εκεί και πέρα οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός συνεχίζουν να είναι δυνατοί, καθώς στόχος τους είναι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Μόνη παραφωνία κι αν θέλετε αρνητικό στοιχείο για το πρωτάθλημά μας είναι η κατάσταση (διοικητικά) του Παναθηναϊκού.

Μεταγραφές ΑΕΚ

Η ΑΕΚ την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος και φέτος με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο της, επιθυμεί να φτάσει και πάλι στην κορυφή της Super League. Μια δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη αποστολή.

Η Ένωση ανανεώθηκε αυτό το καλοκαίρι, όμως θα μπορούσε να κάνει περισσότερες μεταγραφές, καθώς υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ της.

Η βασική έλλειψη έχει να κάνει με το βάθος στον πάγκο. Η ΑΕΚ δε διαθέτει αρκετές επιλογές σε ορισμένες θέσεις, ενώ παράλληλα το rotation είναι περιορισμένο για συνολικά τρεις διοργανώσεις που θα συμμετέχει.

Από εκεί και πέρα σημαντική ήταν η απώλεια του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος έφυγε για την Λας Πάλμας. Από τους κορυφαίους παίκτες της περσινής ΑΕΚ.

Ηχηρή και ταυτόχρονα πολυσυζητημένη απώλεια ήταν κι αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Τέλος, απώλεια μπορεί να χαρακτηριστεί κι εκείνη του Γιάκομπ Γιόχανσον, όμως ήταν επιλογή της ΑΕΚ να διακόψει τη συνεργασία.

Παρ’ όλα αυτά η Ένωση δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απέκτησε ορισμένους ποδοσφαιριστές που θα την κρατήσουν και φέτος ψηλά.

Οι Σβάρνας και Οικονόμου ήρθαν να αποτελέσουν των παρτενέρ του Λαμπρόπουλου και του Τσιγκρίνσκι, με τον Οικονόμου να είναι πιο έτοιμος και να δείχνει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Από εκεί και πέρα, ο Άλεφ ήρθε σαν έξτρα λύση στο κέντρο. Εξελίξιμος Βραζιλιάνος κόφτης, ο οποίος σίγουρα θα δώσει λύσεις στην ομάδα. Ζωντανά τα ματς σε ΑΕΚ Live Streaming.

Έπειτα στα εξτρέμ η ΑΕΚ απέκτησε τους Μπογέ, Γιαννιώτα και Αλμπάνη. Μιλάμε για τρεις παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι όμως μπορούν να δώσουν επιθετικές λύσεις στην ΑΕΚ.

Ωστόσο η ατυχία με τον τραυματισμό των Μπογέ και Αλμπάνη έχει πάει πίσω την ομάδα, η οποία τους περιμένει, διότι δεν έχει πλέον πολλές επιλογές.

Τέλος, ως αντί-Αραούχο αποκτήθηκε ο Πόνσε, ο οποίος είναι εξελίξιμος φορ που δεν διαθέτει την ποιότητα του συμπατριώτη του αλλά μπορεί να δώσει ανάσες στον Λιβάγια, ο οποίος θα είναι ο βασικός φορ φέτος.

Μεταγραφές ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, καθώς του επιβλήθηκαν τιμωρίες για τη συμπεριφορά των οπαδών του με τον Ολυμπιακό και του Ιβάν Σαββίδη με την ΑΕΚ.

Πλέον στον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαροι και μοναδικός στόχος είναι το νταμπλ. Στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου του Βορρά» κινήθηκαν φέτος μ’ αυτό το σκεπτικό.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει ως φαβορί φέτος και με πολύ καλές βάσεις. Μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα κι αν αποβάλει τις συνήθειες που τον έβλαψαν πέρυσι, τότε αγωνιστικά δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πρέπει να καταλάβει ότι δε διαθέτει εχθρούς και ότι κανείς δεν την πολεμάει προκειμένου να μην πάρει το πρωτάθλημα.

Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα και το γεγονός ότι δε μέτρησε κάποια ηχηρή απώλεια το φετινό καλοκαίρι, τον κάνει αυτόματα ακόμα πιο δυνατό. Το μόνο που μένει είναι να δείξει αυτή του την υπεροχή και στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σημαντικά σε όλες τις θέσεις φέτος. Αρχικά στο κέντρο της άμυνας απέκτησε τον Εβγέν Χατσερίντι. Ένα ηγετικό CB, το οποίο διαθέτει παραστάσεις και εμπειρίες από το υψηλό επίπεδο.

Σημαντική θεωρείται και η προσθήκη του Αλίν Τόσκα, ο οποίος είναι αριστερός μπακ. Για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο περίπου, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί με καθαρό LB κι όχι με λύση ανάγκης (Βιεϊρίνια).

Έπειτα ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε και στο κέντρο. Πέρα από το γεγονός ότι κράτησε τον Αμρ Ουάρντα που πέρυσι είχε στείλει δανεικό στον Ατρόμητο, έκανε το μπαμ και με τον Πόντους Βέρνμπλουμ.

Μια μεταγραφή – σήριαλ είχε τελικά αίσιο τέλος για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Σουηδός μέσος υπέγραψε στο «Δικέφαλο του Βορρά». Μιλάμε για παίκτη που έρχεται να κάνει τη διαφορά, διότι μπορεί να προσφέρει εμπειρία και ποιότητα στην ομάδα.

Τέλος, επιθετικά ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε με τρεις παίκτες. Αρχικά απέκτησε στα εξτρέμ τους Λέο Ζάμπα και Νίκο Καρέλη. Ζωντανά τα ματς σε ΠΑΟΚ Live Streaming.

Παίκτες με ταχύτητα, τεχνική, οι οποίοι μάλιστα μπορούν να δώσουν στάνταρ γκολ και ασίστ σε μια γεμάτη σεζόν στο σύλλογο.

Να αναφέρουμε ότι ο Καρέλης παίζει και ως δεύτερος φορ, ενώ γνωρίζει από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό πολύ καλά το πρωτάθλημα. Ως φορ ήρθε ο Τσούμπα Ακπόμ, ο οποίος για εναλλακτική λύση του Πρίγιοβιτς είναι πολυτέλεια.

Μεταγραφές Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, σε μια ομολογουμένως κάκιστη χρονιά για τους ερυθρόλευκους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και την ολική ανανέωση του ρόστερ της ομάδας.

Η περσινή χρονιά για τον Ολυμπιακό δεν ήταν καθόλου καλή. Ίσως η χειρότερη μετά από εκείνη του 2010.

Έτσι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης το φετινό καλοκαίρι πήρε δραστικές αποφάσεις και ανανέωσε ολοκληρωτικά το ρόστερ της ομάδας. Αρχικά όμως άλλαξε και προπονητή, καθώς πλέον στον πάγκο βρίσκεται ο Πέδρο Μαρτίνς.

Από εκεί και πέρα αποχώρησαν συνολικά 34 παίκτες, ενώ ήρθαν άλλοι 19.

Όπως καταλαβαίνετε ο Ολυμπιακός είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, η οποία θα προσπαθήσει να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην κορυφή δηλαδή.

Το αν θα τα καταφέρει είναι μεγάλο ερωτηματικό αλλά ήδη δείχνει εξαιρετικά σημάδια στον αγωνιστικό χώρο. Πάντως στοιχηματικά βρίσκεται μέσα στα φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός φέτος ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις και άλλαξε κατά 80% την ομάδα του, ενώ έχει την ευτυχία να βλέπει τον Κώστα Φορτούνη να διανύει μια εξαιρετική χρονιά μέχρι στιγμής.

Αναλυτικότερα στη θέση του τερματοφύλακα αποκτήθηκε ο έμπειρος Ζοσέ Σα, ενώ επέστρεψε και ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Δύο εξαιρετικές επιλογές σε κάθε περίπτωση.

Έπειτα η άμυνα του Ολυμπιακού έχει συνολικά πέντε νέα πρόσωπα. Ο λόγος γίνεται για τους Μιράντα, Μεριά, Βούκοβιτς, Τοροσίδη, Τσιμίκα. Ζωντανά τα ματς σε Ολυμπιακός Live Streaming.

Ουσιαστικά ο Τοροσίδης αποκτήθηκε για να δώσει τα φώτα του, στους υπόλοιπους ενώ ξεχωρίζει η μεταγραφή του Μιράντα (ηγετικός ψηλά) και του Βούκοβιτς (εξαιρετικός CB).

Τέλος, πολύ βελτιωμένος εμφανίζεται και ο Τσιμίκας που επέστρεψε στην ομάδα μετά το δανεισμό του. Έπειτα στο κέντρο ο Ολυμπιακός απέκτησε τους Καμαρά, Γκιγιέρμε, Γιάγια Τουρέ, Μπουχαλάκη, Νάτχο.

Η συγκεκριμένη θέση πραγματικά ενισχύθηκε σημαντικά με τον «ακούραστο εργάτη» Καμαρά, τους έμπειρους και ποιοτικούς Γκιγιέρμε-Νάτχο, τον ταλαντούχο Μπουχαλάκη και φυσικά τον world–class, Γιάγια Τουρέ.

Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Μαρτίνς ποιος θα παίζει και ποιος θα μένει στον πάγκο. Στα εξτρέμ οι ερυθρόλευκοι πρόσθεσαν τους Ποντένσε, Λάζαρο, Φετφατζίδη.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός απέκτησε ταλέντο, εμπειρία και ποιότητα στα άκρα. Ο Ποντένσε μπορεί να αποτελεί στοίχημα, ωστόσο μιλάμε για έναν τρομερά γρήγορο και διεισδυτικό παίκτη, ο οποίος μπορεί να ανοίξει τις άμυνες.

Ο Λάζαρος προέρχεται από μια τέλεια σεζόν με την ΑΕΚ και σίγουρα θα δώσεις λύσεις, ενώ ο Φετφατζίδης αποτελεί μια ποιοτική αλλαγή, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στον άξονα.

Τέλος, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφερε για την επίθεσή της, τους Γκερέρο και Χασάν, οι οποίοι προς το παρών έχουν δείξει θετικά δείγματα.

Σίγουρα αποτελούν μεταγραφές στοιχήματα, όμως η πορεία τους θα δείξει αν αξίζουν ή όχι.

Μεταγραφές Παναθηναικός

Από εκεί και πέρα η κατάσταση στον Παναθηναϊκό φέτος δεν ήταν καθόλου καλή όσον αφορά τα μεταγραφικά.

Η ομάδα είχε απαγόρευση μεταγραφών και δικαιούταν να πάρει μόνο έναν παίκτη άνω των 23. Ζωντανά το ματς σε Παναθηναικός Live Streaming.

Έτσι, ο Γιώργος Δώνης ενίσχυσε το τριφύλλι με νεαρά παιδιά, τα οποία θα πλαισιωθούν από τους Κουλιμπαλί, Κουρμπέλη, Γιόχανσον, Ινσούα και Μακέντα.

Πάντως τα πρώτα δείγματα του νέου Παναθηναϊκού ήταν πολύ θετικά και σίγουρα υπάρχει ελπίδα ο σύλλογος να μην κινδυνέψει να υποβιβαστεί, παρά το γεγονός ότι οι στοιχηματικές εταιρείες τον έδιναν ως φαβορί.

Μεταγραφές Άρης

Τέλος, ο Άρης φαίνεται πως ενισχύθηκε σημαντικά φέτος και δείχνει πως δεν επέστρεψε απλά για να επιστρέψει στην Α’ εθνική.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν στόχο την πεντάδα και με μεταγραφές όπως οι Σιώπης, Πέδρο Βίτορ, Νικολάς Μαρτίνες, Μπρούνο Γκάμα και Χάμζα Γιουνές, σίγουρα μπορούν να τα καταφέρουν.

Το σίγουρο είναι ότι ο Άρης φέτος αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός με δύσκολα θα του πάρουν βαθμούς οι αντίπαλες ομάδες.

Πηγή: Arxondasbet.com

Όλη η επικαιρότητα