Εκλογές

Α.Σαμαράς: «Στηρίζω τον Ανδρέα Κατσανιώτη γιατί είναι η καλύτερη επιλογή»

samaras_katsaniotis01.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Δεν στηρίζω τον Ανδρέα επειδή είναι επιλογή της παράταξης. Το ακριβώς αντίθετο: στηρίζω τον Ανδρέα Κατσανιώτη, γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για τη Δυτική Ελλάδα!»

Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τον χαιρετισμό του, το βράδυ της Παρασκευής, στο κλειστό της Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως ο Ανδρέας Κατσανιώτης είναι ένας νέος άνθρωπος, ικανός και άφθαρτος. «Που ξέρει να διεκδικεί και να μάχεται. Που ξέρει να δουλεύει, να πετυχαίνει και να ενώνει τους ανθρώπους δίπλα του. Ξέρει να παράγει έργο, ξέρει να στέκεται απέναντι στους ισχυρούς, να εξηγεί εκείνο που πρέπει και να κερδίζει αυτό που θέλει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς, που πριν την εκδήλωση της Πάτρας περιόδευσε στα έργα της Ιονίας Οδού και επισκέφθηκε διαδοχικά, το Επιστημονικό Πάρκο και το νέο λιμάνι της Πάτρας, υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό του πως η ανάπτυξη της χώρας, είναι σαν να πέρασε… δίπλα από τη δυτική Ελλάδα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Η Δυτική Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Τις οποίες και πρέπει να αξιοποιήσουμε. Και η Αχαΐα, ασφαλώς, λόγω Πάτρας, που είναι η σπουδαιότερη πύλη προς τη δυτική Μεσόγειο. Αλλά όχι μόνο λόγω Πάτρας. Για το λιμάνι ασφαλώς, αλλά όχι μόνο για το λιμάνι. Υπάρχει ολόκληρη η ενδοχώρα… Έλεγα και για την Ηλεία με τις τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Τώρα και με τους υδρογονάνθρακες που αποκαλύπτονται. Και ο τουρισμός που υπερ – πολλαπλασιάζεται με τα κρουαζιερόπλοια. Και η ίδια η Αιτωλοακαρνανία, σε συνδυασμό με τις γειτονικές περιφέρειες, την Κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο. Και τα Ιόνια από την άλλη πλευρά. Αλλά και από μόνη της.  Δεν είναι «πέρασμα» μόνο η Δυτική Ελλάδα. Έχει πολύ μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, και στα γεωργικά, και στα κτηνοτροφικά και στη μεταποίηση και στον τουρισμό και στις υπηρεσίες.

Και σε αυτήν την καινούργια, ανοδική πορεία που μπαίνει η Ελλάδα, η Ανάπτυξη θα περάσει από τη Δυτική Ελλάδα. Δεν θα την «προσπεράσει». Θα περάσει και θα ριζώσει στη Δυτική Ελλάδα!».

Α. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕ… ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Αργότερα, λαμβάνοντας τον λόγο ο Ανδρέας Κατσανιώτης, επιβεβαίωσε ότι η πρόθεσή του είναι, η Δυτική Ελλάδα να μην χάσει άλλες ευκαιρίες και η Περιφέρεια να αποτελέσει ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης.

«Ακόμα και στις εποχές που η υπόλοιπη Ελλάδα ανθούσε, η Δυτική Ελλάδα μαράζωνε. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» τόνισε ο κ. Κατσανιώτης, σημειώνοντας πως αυτό θα αλλάξει με πολλή δουλειά, κυρίως όμως με αλλαγή νοοτροπίας.

«Τέρμα πια η γραφειοκρατική αντίληψη της Περιφέρειας! Τέρμα πια στην διαχειριστική και απόμακρη από τη κοινωνία διοίκησή της! Τέρμα στην εσωστρέφεια και την διαχρονική ανυπαρξία ταυτότητας!» υπογράμμισε.

Μάλιστα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας προανήγγειλε τέσσερις δράσεις που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την εκλογή του και την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας. Αυτές είναι:

* Πρώτον, καθιέρωση και ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε θεσμική πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας. Και ορισμός βοηθού Περιφερειάρχη, αποκλειστικά αρμόδιου για θέματα ολυμπισμού, παιδείας και αθλητισμού, ο οποίος θα είναι ο συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με την Ελληνική αλλά και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

* Δεύτερον, δημιουργία ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης των Εξαγωγών στην Περιφέρεια (ΟΠΕ Περιφέρειας), με αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών όλων των τοπικών προϊόντων στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Παράλληλα, θα δοθεί ρόλος και φωνή στα Επιμελητήρια, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Επαγγελματικές Οργανώσεις, καθιερώνοντας ένα Συμβούλιο Ανάπτυξης.

* Τρίτον, οργάνωση και λειτουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών- (ΚΕΠ Αγροτών). Οι αγρότες της περιοχής θα μπορούν να πληροφορούνται για εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και παράλληλα, να εξυπηρετούνται δωρεάν σε διάφορες συναλλαγές τους με το δημόσιο.

* Τέταρτον, ανάδειξη του brand name της Δυτικής Ελλάδας μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου εξωστρέφειας που θα δημιουργήσει μια ενιαία τουριστική ταυτότητα για τις τρεις περιφερειακές ενότητες.

«Αυτοί οι τέσσερις άξονες  στοχεύουν στο να δώσουν νέα ώθηση στην παραγωγική μηχανή της Δυτικής Ελλάδας. Να δημιουργήσουν νέο πλούτο και νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στην γειτονιά του, εκεί που βρίσκεται το κλειστό γήπεδο του Εσπέρου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Και χαρακτηριστικά, σημείωσε:

«Αυτή είναι η γειτονιά μου, κύριε Πρωθυπουργέ… Σε αυτό το μέρος άνοιξα τα μάτια μου. Εδώ μεγάλωσα. Ανάμεσα σε πρόσφυγες, ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου, ανάμεσα σε ανθρώπους σοφούς, που πρόκοψαν με τον μόχθο τους και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι για να ανέβεις ψηλά, πρέπει να πηγαίνεις σκαλοπάτι – σκαλοπάτι, πατώντας γερά στα πόδια σου. Με σταθερά βήματα μπροστά. Αυτό κάνατε και εσείς για την Ελλάδα, κύριε Πρωθυπουργέ! Αυτό θέλω να κάνω και εγώ τώρα για τον τόπο μου!»

Όλη η επικαιρότητα