Εκπαίδευση

«Ασφαλές διαδίκτυο και παιδί»

imerida-5.jpg
Ακούστε το άρθρο

Διπλή εκδήλωση χθες το πρωί στο 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, αφού εκτός από την προγραμματισμένη ημερίδα, οι μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν και Χριστουγεννιάτικο παζάρι, προκειμένου να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό τους έργο.

Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Ασφαλές διαδίκτυο και παιδί- Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της οικογένειας» και αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς δόθηκαν σημαντικές κατευθύνσεις για τη χρήση του διαδικτύου, προκειμένου αυτό να λειτουργεί επ’ ωφελεία των μαθητών και να μην δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα.

Το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά κενά και λανθασμένες εντυπώσεις ως προς το συγκεκριμένο θέμα, εξ ου και τα πολλά ερωτήματα, δικαίωσε την  διευθύντρια του σχολείου κα Στέλλα Σακκά και τον καθηγητή κ. Χαράλαμπο Ράλλη, που επέλεξαν το συγκεκριμένο θέμα για την ημερίδα.

Οδηγίες προς όλους

 

Αρχικά ο εκπαιδευτικός κ. Σπύρος Ανδριόπουλος παρουσίασε την ιστοσελίδα του σχολείου, η οποία αναβαθμίστηκε πάλι φέτος και όπως είπε η κα Σακκά, θα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές τι περιλαμβάνει η ιστοσελίδα.

Στη συνέχεια η ψυχολόγος κα Ελένη Ζαφειροπούλου μίλησε με θέμα: «Ασφαλές διαδίκτυο και παιδί» και εξήγησε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, πώς η χρήση του διαδικτύου είναι ωφέλιμη για τα παιδιά και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη και βέβαια δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει με τους γονείς.

Ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι γονικού ελέγχου και οι γονείς εκπαιδεύτηκαν από τον καθηγητή πληροφορικής κ. Βασίλη Μπαλαδάκη, στην αναζήτηση, στην εγκατάσταση και στην χρήση προγραμμάτων γονικού ελέγχου, που διατίθενται δωρεάν.

Τόσο η κα Σακκά όσο και ο κ. Ράλλης, που είχαν την διοργάνωση και επιμέλεια της ημερίδας, χαρακτήρισαν άκρως εποικοδομητική τη χθεσινή συνάντηση γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς επιδιώκουν να υπάρχει συχνή επικοινωνία.

«Είναι σημαντική αυτή η ζύμωση που γίνεται, γιατί και εμείς έχουμε να λαμβάνουμε από γονείς και μαθητές και το αντίστροφο» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο κ. Ράλλης.

Αυτό που επισημάνθηκε επίσης, είναι ότι οι μαθητές που χρησιμοποιούν κατά κόρον το διαδίκτυο, θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους και να τους αποφεύγουν και από την άλλη πλευρά θα πρέπει και οι γονείς να γνωρίζουν πως υπάρχουν τρόποι για να διαφυλάξουν τα παιδιά τους. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος του σχολείου, να προφυλάξει τα παιδιά, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί και σχολή γονέων.

Χειροποίητες δημιουργίες

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, στον ίδιο χώρο λειτούργησε και το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, με χειροποίητες δημιουργίες που είχαν επιμεληθεί μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας και μαθητές κάποιων άλλων τμημάτων, μαζί με τους καθηγητές τους.

Το παζάρι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι τα Χριστούγεννα και ακολούθησε και το Πάσχα και χθες ήταν η τρίτη φορά που οι μαθητές παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήματα τα οποία θα διαθέσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Και για μία ακόμη φορά βέβαια, η δουλειά τους απέσπασε θερμά σχόλια. 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα