Ελλάδα

Άσκηση επί χάρτου της ΕΛ.ΑΣ. για επιθέσεις τζιχαντιστών στην Αθήνα

Ακούστε το άρθρο

Όλες οι επιθέσεις τζιχαντιστών που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό σε ευρωπαϊκές πόλεις, «αναβίωσαν» την Τετάρτη σε μεγάλη άσκηση επί χάρτου που πραγματοποιήθηκε από τις ελληνικές Αρχές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η άσκηση, με την επωνυμία «Τυφώνας», πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ). Την παρακολούθησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γγ Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ,, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Η άσκησε περιλάμβανε έξι σενάρια, τα οποία ήταν μεταφορά στην Eλλάδα όλων των επιθέσεων από τζιχαντιστές στην Ευρώπη, όπως επίθεση με βαν σε πεζούς, πυροβολισμούς εναντίον του πλήθους στο κέντρο της Αθήνας, εκρήξεις σε χώρους συνάθροισης και χώρους διασκέδασης, κ.ά.

Συμμετείχαν δεκάδες αξιωματικοί από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, στελέχη της ΕΥΠ και της Διεύθυνσης Πληροφοριών, καθώς και από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τα συμπεράσματα της άσκησης θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα