Μεσσηνία

Άσκηση ετοιμότητας στο Λύκειο Φιλιατρών από την Πυροσβεστική

Ακούστε το άρθρο

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 26 Απριλίου και με ώρα έναρξης 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και φωτιάς σε πραγματικές συνθήκες στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας.

Η άσκηση θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης τμήματος κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και θα ακολούθησουν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχων σχέδιο:

Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλιμάκωση με την αποστολή περισσότερων οχημάτων και συνεργείων διάσωσης με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ και του ΕΚΑΒ.
Η άσκηση αυτή έχει ως σκοπό:

– Τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και την εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Π.Κ. Κυπαρισσίας για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
– Τον έγκαιρο εντοπισμό δυσχερειών στο συντονισμό και στη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ΕΛ.ΑΣ., ΕΚΑΒ).

Όλη η επικαιρότητα