Μπάσκετ

ΑΣΣ Αμαλιάδας: Ο παίχτης – προπονητής Βαγγέλης Κιούφης μιλά για τον θρίαμβο στην Γαλήνη και την συνέχεια του πρωταθλήματος

Ακούστε το άρθρο

Πως είδες το ντέρμπι κορυφής στην Γαλήνη , που κρίθηκε και πως δημιουργήθηκε η μεγάλη διαφορά ;

Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες καθώς οποία ομάδα θα έπαιρνε την νίκη θα έμενε μόνη πρώτη και αήττητη.
Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά πράγμα που φάνηκε στις μάχες που έδωσαν οι παίχτες μέσα στο παρκέ.
Αν εξαιρέσουμε κάτι πολυ περίεργα σφυρίγματα στο πρώτο ημίχρονο κατά τα άλλα ήταν ένα παιχνίδι που κινήθηκε μέσα σε αθλητικά πλαίσια και δεν είχαμε παράδοξα.
Η μεγάλη διαφορά ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο καθώς εμείς ανεβάσαμε την πίεση στην άμυνα μας πράγμα που μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Αυξήσαμε φυσικά την συγκέντρωση μας στο 5 εναντίον 5 και σε συνδυασμό με την έλλειψη λαθών μας μπορέσαμε να αυξήσουμε την διαφορά.

Είναι νίκη που θα δώσει την απευθείας άνοδο στην Α1;

Σίγουρα είναι μια νίκη η οποία μας δίνει ένα προβάδισμα, αλλά μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην μέση του πρωταθλήματος. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με την ίδια προσήλωση και προσοχή.

Υπάρχει μυστικό για αυτή την ξέφρενη πορεία προς τον τίτλο ;

Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν μυστικά, ο μόνος δρόμος για μια επιτυχημένη πορεία δεν είναι άλλος από αυτός της προπόνησης.
Από τον Αύγουστο οπου και ξεκίνησε και αυτή η προσπάθεια έχουμε περάσει άπειρες ώρες προπόνησης . Η προσπάθεια όλων μας είναι πολύ μεγάλη .

Πρώτος μπόμπερ Τριπόντων στην κατηγορία και μέσα στους πρώτους σκόρερ για πόσα χρόνια ακόμα θα σε θαυμάζουμε στα παρκέ ;

Αυτά είναι αποτελέσματα της ομαδικής δουλειάς και της προσπάθειας που γίνεται κάθε μέρα στο γήπεδο.
Όσο αντέχω σωματικά να προσφέρω στην ομάδα μου θα το κάνω, φυσικά τα χρόνια περνούν και όλα γίνονται πιο δύσκολα, αλλά υγεία να έχουμε και χρόνος θα δείξει.

Μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Βασίλη Νιπεργιάλη έχεις τον δύσκολο ρόλο εκτός από τον εαυτό σου να πρέπει να προετοιμάσεις την ομάδα για το παιχνίδι , πόσο δύσκολο είναι αυτό και πως είναι η συνεργασία σας ;

Το κομμάτι του παίχτης- προπονητής είναι πολύ δύσκολο. Βέβαια εγώ είμαι στην ευχάριστη θέση να είμαι στο τεχνικό team παρέα με τον Βασίλη τον Νιπεργιαλη.
Είναι ευλογία να δουλεύεις μαζί είτε σαν παίχτης είτε σαν προπονητής. Κάθε μέρα μαθαίνω από αυτόν, κάθε μέρα μου δίνει μια άλλη διάσταση για το άθλημα. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του μπορούν να καταλάβουν αυτό που εννοώ.
Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της μέχρι τώρα επιτυχίας αναλογεί στον Βασίλη.
Εύχομαι αυτή η συνεργασία να πάει για πολλά χρόνια ακόμα έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Όλη η επικαιρότητα