Καιρός

Άστατος καιρός και πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

astatos_kairos_kai_ptosi_tis_thermokrasias_sto_megalytero_meros_tis_horas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Άστατο καιρό με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στο Κεντρικό Ιόνιο, στα ορεινά της Κρήτης και πιθανόν σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα είναι εντονότερα και ιδιαίτερα στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Δυτικής Θεσσαλίας και την Ηπείρου και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 20 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Αυξημένη πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και λίγες τοπικές νεφώσεις την υπόλοιπη ημέρα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 2 με 4 μποφόρ.

Όλη η επικαιρότητα