Γ Εθνική

Αστέρας Αμαλιάδας: Αυτή τη φορά σκόραρε… αλλά και πάλι δεν κέρδισε

Ακούστε το άρθρο

Η κόπωση από τα συνεχόμενα φιλικά φάνηκε στο τελευταίο φιλικό της ομάδας του Αστέρα Αμαλιάδας κόντρα στην Αχαϊκή , η οποία ωστόσο φανέρωσε διαστήματα ποιοτικού ποδοσφαίρου και είχε τον Ματθαίο Μαρουκάκη, ένα σημαντικό επιθετικό «όπλο» της, να σκοράρει δυο φορές, σημειώνοντας ταυτόχρονα και τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα Αμαλιάδας.

Οι  φάσεις και τα γκολ του ματς!

Η Αχαϊκή στο 7′ έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Σαμπανέι, όταν σε πλασέ του στην αντεπίθεση μετά από ασίστ του Αντωνόπουλου, ο Ζαχαρίας Καβουσάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 22′ ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν από σέντρα του Μαρουκάκη, είχαμε κεφαλιά του Μπαρμπαρούση, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Πάγκαλος. Στο 30΄από σέντρα του Σαμπανέι και κεφαλιά του Καραγιάννη, η Αχαϊκή πήρε το προβάδισμα στο σκορ (0-1). Στο 37΄, ο Αστέρας έχασε νέα μοναδική ευκαιρία, όταν από κάθετη πάσα του Μαρουκάκη στον Μπαρμπαρούση, εκείνος απέφυγε και τον τερματοφύλακα αλλά σε κενή εστία και λίγο πλάγια θέση, έκανε το πλασέ άουτ. Στο 62′ ήρθε η ισοφάριση με κεφαλιά του Ματθαίου Μαρουκάκη από φάουλ-ασίστ Κυριάκου. Στο 74′ είχαμε εκ νέου το προβάδισμα για την Αχαϊκή έπειτα από κλέψιμο του Σαμπανέι και εύστοχο πλασέ. Στο 80΄το σουτ του Παπαδόπουλου από καλή θέση μέσα στην περιοχή απέκρουσε ο τερματοφύλακας, ενώ στο 86΄είχαμε ένα ωραίο σε συνεργασία γκολ του Αστέρα. Κόρνερ του Κυριάκου, πρώτη κεφαλιά του Μπαρμπαρούση, δεύτερη του Μαρουκάκη από κοντά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το τελικό 2-2.
Λίγο νωρίτερα, ο διαιτητής Καραβίδας αρνήθηκε πέναλτι στον Αστέρα σε χέρι παίκτη της Αχαϊκής μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αστέρας: Καβουσάκης, Παπαδόπουλος, Μπανούσης, Παγώνης, Κασάπης, Ρόβας, Μπουτσικάκης, Τόρες, Κέρι, Μπαρμπαρούσης, Μαρουκάκης. (στο β΄ μέρος αγωνίστηκαν και οι, Αρβανίτης, Μπουζούρας, Κυριάκος, και Σταθάτος).

Αχαϊκή: Πάγκαλος, Γερασιμόπουλος, Στεφανόπουλος, Ρίλντι, Σωτηρόπουλος, Πατάπης, Αποστολόπουλος, Κωνσταντινίδης, Αντωνόπουλος, Καραγιάννης, Σαμπανέι (Στην επανάληψη έπαιξαν και οι, Δριμάλας, Κοκκίνης, Στατρόπουλος, Μπίτρας, Μητρόπουλος και Ντάζος).

Τ. Καβακάς: «Στην πρεμιέρα θα είμαστε πιο φρέσκοι» !

Η κόπωση των συνεχόμενων φιλικών έπαιξε σύμφωνα με τον Τίμο Καβακά καταλυτικό ρόλο, ωστόσο ο χρόνος πίεζε και τα παιχνίδια έγιναν ώστε να μπορέσει ο Θεσσαλονικιός τεχνικός να δει τις αδυναμίες της ομάδας του. Ας δούμε τί δήλωσε μετά το ματς με την Αχαϊκή:
«Ήταν για μας το τρίτο παιχνίδι μέσα σε οκτώ μέρες. Ένα δύσκολο παιχνίδι και αυτό. Γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι σε αυτό το παιχνίδι θα υπήρξε κούραση από τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που θέλαμε μέσα από αυτή τη διαδικασία των παιχνιδιών, ήταν να δούμε τις αδυναμίες μας. Τις γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και ευελπιστούμε ότι με τις προσθήκες τις οποίες έχουμε κάνει, σε δέκα δεκαπέντε μέρες θα είμαστε έτοιμοι. Παρά την κούραση τα παιδιά προσπάθησαν. Δεν προλαβαίναμε διαφορετικά να κάνουμε, διότι όταν μια ομάδα δυο βδομάδες πριν την πρεμιέρα κάνει τρία φιλικά, σημαίνει ότι τρέχει να προλάβει τον χρόνο.
Ένα φαινόμενο σύνηθες για μας είναι ο αντίπαλος να κάνει μια-δυο ευκαιρίες και να κάνει γκολ, εμείς να κάνουμε πέντε και να μη βάζουμε. Ξεκινάει πλέον η αγωνιστική περίοδος για μας. Ευελπιστώ ότι στην πρεμιέρα η ομάδα θα είναι πιο ξεκούραστη, συγκεντρωμένη, σοβαρή και θα μπορέσει να κάνει το ξεκίνημα που όλοι θέλουμε».

 

Όλη η επικαιρότητα