Γ Εθνική

Αστέρας Αμαλιάδας: Αναλαμβάνει σήμερα  ο Σούλης Παπαδόπουλος!

Ακούστε το άρθρο

Ο Σούλης Παπαδόπουλος όπως γράψαμε και στο χθεσινό μας φύλλο, είναι ο εκλεκτός του Θανάση Παπαγεωργίου για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Αμαλιάδας. Μάλιστα χθες  βράδυ, έφτασε στην Κουρούτα ο νέος τεχνικός της ομάδας Σούλης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος, έφθασε συνοδευόμενος από τον Βαγγέλη Αγγελή και του επεφύλασσαν θερμή υποδοχή φίλοι και άνθρωποι της ομάδας του Αστέρα Αμαλιάδας. Ο Σούλης Παπαδόπουλος, ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες της εγκατάστασής του, αλλά και λοιπά τυπικά θέματα της πρόσληψής του και από σήμερα  πιάνει δουλειά, καθώς θα έχει την πρώτη του επαφή με το ποδοσφαιρικό τμήμα και τους παίκτες του Αστέρα.

Πως προέκυψε όμως η τελική επιλογή Παπαδόπουλου

Είναι γεγονός ότι στο τραπέζι των συνομιλιών,  έπεσαν διάφοροι προπονητές, αξιόλογοι όλοι τους. Ωστόσο, ο στόχος του Θανάση Παπαγεωργίου ήταν πραγματικά μεγάλος, πραγματικά ένας προπονητής που τη δεδομένη χρονική στιγμή θα μπορούσε να αλλάξει άρδην το κλίμα. Ένας προπονητής ο οποίος θα συνδύαζε πολλά προτερήματα ταυτόχρονα. Ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι καλός προπονητής. Είναι προπονητής της δουλειάς, ένας τεχνικός εγνωσμένης αξίας, μια δοκιμασμένη λύση. Ο Παπαδόπουλος έχει εργαστεί στο υψηλότερο επίπεδο, διαθέτει προσόντα όπως η εργατικότητα, η ευθύτητα, η ευστροφία, η αντίληψη πραγμάτων σε συχνότητες που ξεπερνούν το μέσο όρο. Εξάλλου το ποδόσφαιρο είναι ταχύτητα στη σκέψη και τις αποφάσεις και ο Σούλης δεν ξεχώρισε τυχαία από το μεγάλο σχολείο της Προοδευτικής. Επιπλέον μέτρησε η φιλία του με τον κ. Παπαγεωργίου. Αυτό σίγουρα  έπαιξε κάποιο ρόλο, αλλά δεν έπαιξε τον πρώτιστο στην απόφαση του Παπαγεωργίου. Ούτε βέβαια ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι ο προπονητής που χρειάζεται τις ιδιαίτερες «συστάσεις». Και στην Ηλεία τον έχουμε γνωρίσει, όταν το 2004 στη Β΄ Εθνική, ως τεχνικός του Πανηλειακού, πήρε την ομάδα χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα και τον οδήγησε να αγγίξει την άνοδο στην Α΄ Εθνική. Τότε, δεν ανέβηκε για ένα πέναλτι, το οποίο έχασε ο Μανίκας στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα.  Ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι ένας προπονητής που δεν φοβάται τις ειδικές αποστολές. Και γνωρίζει πολύ καλά πώς να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα και την κατάλληλη ψυχολογία, για να πάει για ένα μεγάλο παιχνίδι την Κυριακή μέσα στην Καλαμάτα. Είναι ένας προπονητής ο οποίος γνωρίζει να καταστρώσει ένα ρεαλιστικό πλάνο, με βάση το οποίο ο Αστέρας θα πάει την Κυριακή στην Καλαμάτα για να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα. Ο Σούλης είναι ένας προπονητής που δεν φοβάται να μπει μπροστά και είναι ένας προπονητής που έχει άμεση επίδραση στα αποδυτήρια μιας ομάδας, της ομάδας που εργάζεται. Αυτά όλα, σε συνδυασμό με τις γνώσεις και τη δουλειά που στην πορεία θα έχει το χρόνο να περάσει, είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να έρχεται και η βελτίωση.

Το «μήνυμα» του Θαν. Παπαγεωργίου προς όλους

Με την κίνηση του αυτή,  ο Θανάσης Παπαγεωργίου στέλνει «μήνυμα» στους μνηστήρες του τίτλου και παράλληλα στέλνει «μήνυμα» στους αμφισβητίες. Δηλώνει παρών και δείχνει ότι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.  Παίρνει στον Αστέρα τον Σούλη Παπαδόπουλο. Πετυχαίνει σε επίπεδο δουλειάς να προσλάβει έναν άνθρωπο κατάλληλο, σε επίπεδο εντυπώσεων να ανακτήσει μεγάλο μερίδιο αυτών που είχε χαθεί από την άσχημη εικόνα της ομάδας στο γήπεδο, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογίας να τονώσει το ηθικό και να διεκδικήσει άμεσα, στο παιχνίδι της Κυριακής ένα αποτέλεσμα που θα μετατρέψει ξανά τον Αστέρα σε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Και ενώ βέβαια ακολουθεί η μεταγραφική περίοδος , και ο νοών – νοείτε!

Όλη η επικαιρότητα