Γ Εθνική

Αστέρας Αμαλιάδας –  Χείμαρρος ο Αγγελής: «Ο κόσμος του Αστέρα ξύπνησε» και άλλα πολλά…

Ακούστε το άρθρο

Όσο ενδιαφέρον είχε ο αγώνας του Αστέρα Αμαλιάδας με τον Διαγόρα Βραχνεΐκων, ο οποίος έληξε με σκορ 1-0 υπέρ των βυσσινί, οι οποίοι πλέον είναι μόνη πρώτοι στην κορυφή του 5ου ομίλου, άλλο τόσο ενδιαφέρον είχε και το τρίτο ημίχρονο του παιχνιδιού, με τον Πρόεδρο της ομάδας Β. Αγγελή αλλά και τον προπονητή Τ. Καβακά να κάνουν δηλώσεις οι οποίες προκάλεσαν αίσθηση.

Αγγελής: «Σήμερα ο κόσμος του Αστέρα ξύπνησε!»

Την αρχή έκανε ο Πρόεδρος του Αστέρα, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στον κόσμο, ο οποίος είχε έντονη παρουσία, υπογραμμίζοντας ότι με τον Τσικλητήρα θα πρέπει να είναι ακόμα περισσότεροι, μίλησε για τις εγκαταστάσεις και την υποχρέωση που έχει η δημοτική Αρχή να συντηρήσει και να βελτιώσει τα γήπεδα. Αναφέρθηκε επίσης  στον μακρύ δρόμο που έχει ακόμα να διανύσει η ομάδα, στον Τίμο Καβακά, αλλά και στη σημασία που έχει να σταθούν όλοι, παράγοντες, φίλαθλοι, κοντά στην ομάδα και στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει:

Ο Β. Αγγελής τόνισε συγκεκριμένα:
«Η καρέκλα στην οποία κάθεται ο Βαγγέλης Αγγελής είναι πολύ βαριά. Έχουν καθίσει σε αυτή πριν από μένα άνθρωποι με πολύ μεγαλύτερη μαγκιά και οικονομική επιφάνεια. Εγώ κάθομαι σε αυτή, επειδή το καλοκαίρι κάποιοι με επέλεξαν. Και δεν αρνήθηκα αυτή την πρόταση, γιατί αν και πέρασα λίγο από την Αμαλιάδα, ο κόσμος με εκτίμησε και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Σήμερα ο κόσμος του Αστέρα ξύπνησε, αλλά σηκώθηκε μόνο το ένα πόδι από πόδι από το κρεβάτι. Πρέπει να σηκωθεί και το άλλο πόδι την άλλη βδομάδα και να έρθει στο γήπεδο, να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια που κάνει αυτός ο άνθρωπος, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, όπως και άλλοι που είναι δίπλα του».

«Να επιστρέψει ο Κ. Νικολόπουλος»

Σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα κοντά και τον Κώστα Νικολόπουλο και κάνω έκκληση να γυρίσει πίσω. Όπως θέλω και άλλους παλιούς παράγοντες. Η Αμαλιάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή, η πόλη της Αμαλιάδας, σε μια αθλητική άνοδο. Μέσω του Αστέρα, ο οποίος είχε χρόνια να ξεκινήσει με 3χ3. Όπως επίσης και στο μπάσκετ με τον Κόροιβο. Και εύχομαι να τα καταφέρουν και οι δυο και η πόλη να πάρει αυτό που της αξίζει.

«Να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι ο Δήμαρχος!»

«Εύχομαι να κάτσουν όλοι να σκεφτούν όλα αυτά. Θέλω να πιστεύω ότι ο δήμαρχος θα κάνει τα πάντα, ώστε η ομάδα να μπορέσει να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Αυτό το γήπεδο δεν μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα. Είναι κρίμα ο Αστέρας να είναι πρώτος και να είναι υποχρεωμένος να αλλάξει έδρα.

Περιμένω από τον δήμαρχο να κάνει τα έργα που είχε υποσχεθεί να γίνουν. Μέχρι τώρα όμως κ. Χρήστο, δεν έχει γίνει τίποτα. Βλέπω μια αδράνεια και μια στενοχώρια από όλους μας εδώ. Δεν μπορεί ο Αστέρας με δικά του χρήματα να συντηρεί συνέχεια τις εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου. Όχι, κ. Χρήστο, να πας να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι του περιφερειάρχη, το χέρι στο τραπέζι του υφυπουργού αθλητισμού. Το γήπεδο δεν είναι μόνο του Αστέρα, είναι όλων των πολιτών. Το γήπεδο αυτό δεν μπορεί να φιλοξενήσει δημοσιογράφους, το γήπεδο αυτό δεν έχει στέγαστρο, δεν έχει βαφτεί η κερκίδα. Δεν έχει αρκετές προϋποθέσεις. Δεν θα σταθώ μόνο στον αγωνιστικό χώρο που δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, ούτε στο βοηθητικό που δεν μπορεί να κάνει η ομάδα προπόνηση. Το είχαμε φτιάξει το γήπεδο, με πόνο και με αγάπη. Αλλά μέσα σε δυο μήνες τι έκαναν όλοι; Πώς θα καταστρέψουν το γήπεδο κοίταξαν; Όχι κύριοι, έτσι το ποδόσφαιρο δεν πάει μπροστά».

«Ξέρει ο Καβακάς»

Όσο για την ομάδα, έχω να πω ότι η βρίσκεται ακόμα μόνο στην αρχή. Έχει πολύ δρόμο ακόμα, έχει λύπες, έχει χαρές, έχει πανηγυρισμούς. Έχει πολλά να περάσει. Αυτά όμως ξεπερνιούνται μόνο με αγάπη. Πρέπει να σταματήσουν όλοι να κάνουν τους ξερόλες. Δεν έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο από ξερόλες. Όταν κατεβάζεις έναν προπονητή από υψηλότερες κατηγορίες, όπως ο Τίμος Καβακάς, δεν έχει ανάγκη να του πουν τι θα κάνει. Ξέρει ο Καβακάς τι θα κάνει. Ούτε θα χρειαστεί να του πούμε εμείς. Εγώ τουλάχιστον, 26 χρόνια στο ποδόσφαιρο και ποτέ δεν ενεπλάκην στο έργο του προπονητή. Αφήστε μας λοιπόν, κάτι ξέρουμε παραπάνω».

Καβακάς: «Ας αφήσουν την Αμαλιάδα ήσυχη!»

Βαρυσήμαντες ωστόσο ήταν και οι δηλώσεις του Τίμου Καβακά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο οποίος έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις μιλώντας τόσο για το παιχνίδι, όσο και γι΄αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο Αστέρας σε λίγο καιρό θα έχει προβλήματα.

Συγκριμένα δήλωσε:

«Θέλω να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για τη συμπαράστασή του και θέλω να τον καλέσω στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι που δίνουμε. Σήμερα είχαμε τον περισσότερο κόσμο και την άλλη Κυριακή ελπίζω να είναι ακόμα περισσότερος. Αυτό προσπαθεί η ομάδα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα για να παίξει καλό ποδόσφαιρο, χρειάζεται και καλό γήπεδο. Εμείς αυτή τη στιγμή, εκτός από ένα πολύ καλό και άξιο αντίπαλο, μια ομάδα σκληρή και πειθαρχημένη που όποιος την υποτιμήσει θα έχει πρόβλημα, είχαμε και έναν κακό αγωνιστικό χώρο.
Η ομάδα μου έκανε για εβδομήντα πέντε λεπτά ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχε ρυθμό. Βρήκαμε όμως απέναντί μας έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα. Το παιχνίδι ήταν Αστέρας-Θωμάς. Το παιχνίδι αντί για να έρθει 5-1, ήρθε 1-0. Αυτά τα παιχνίδια όταν τα ξεκλειδώνεις γρήγορα δεν έχεις πρόβλημα.

Όμως δεν έγινε.

Αλλάξαμε την τακτική μας, αλλάξαμε πρόσωπα. Και στο τέλος νικήσαμε με το πέναλτι που ο συνάδελφός μου, τον οποίο εκτιμώ, χαρακτήρισε ανύπαρκτο. Για μένα όμως ήταν καθαρό. Όταν υπάρχει τράβηγμα, υπάρχει και πέναλτι. Δεν έχει σημασία αν είναι λίγο ή αν είναι πολύ. Όταν δέχεσαι ένα γκολ στο 92΄, καταλαβαίνω την πίκρα του συναδέλφου μου. Ο διαιτητής όμως ήταν εξαιρετικός και για τις δυο ομάδες. Θα ξαναπώ μπράβο στον τερματοφύλακα που έχουν στον Διαγόρα. Ειδικά οι τρεις επεμβάσεις ήταν υψηλού επιπέδου. Απειληθήκαμε μια φορά στο πρώτο μέρος, αλλά ήμασταν μια ομάδα κυρίαρχη σε όλο το παιχνίδι, με παιχνίδι υπομονής, από τα άκρα, με το μόνο που της έλλειπε να είναι το γκολ. Μπράβο στα παιδιά για την υπομονή που είχαν, για τα κουράγια που είχαν. Κερδίσαμε, κάναμε 3χ3, μέσα από νίκες μπορούμε να διορθώσουμε λάθη και αδυναμίες μας. Μπράβο στη διοίκηση που είναι κοντά μας. Αυτοί που γράφουν και θεωρούν ότι ο Αστέρας θα διαλυθεί είτε πριν είτε μετά τον Δεκέμβριο, είναι οικτρά γελασμένοι. Ο Αστέρας έχει χτίσει και σε επίπεδο φιλοξενίας και εγκαταστάσεων, με έναν ισχυρό παράγοντα ο οποίος βάζει χρήματα και δεν θα αφήσει αυτό που έχει ξεκινήσει. Το μήνυμα ας το πάρουν αυτοί που πρέπει να το πάρουν και ας κοιτάξουν τις ομάδες τους, αφήνοντας την Αμαλιάδα στην ησυχία της».

Όλη η επικαιρότητα