ΕΠΣ Ηλείας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ 2-0: Χωρίς να φορτσάρουν οι «βυσσινί» στον τελικό!

Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα χθες το απόγευμα στο Στάδιο Αμαλιάδας ο φιλόδοξος Αστέρας στη ρεβάνς κόντρα στη Νίκη Τραγανού, στα πλαίσια του Κυπέλλου Ηλείας – Μάρκετ ΙΝ,   επικρατώντας αρκετά εύκολα με σκορ 2 – 0! Σε συνδυασμό δε ,με το 1-1 του α΄ αγώνα στο Τραγανό, πέρασαν στον τελικό του Κυπέλλου Ηλείας. Θεσμός, στον οποίο άλλωστε είναι ο πολυνίκης σύλλογος σε ότι αφορά τις ομάδες του Νομού. Παρότι ο Αστέρας Αμαλιάδας, προερχόμενος από το μεγάλο ματς με τον Βλαχιώτη κι έχοντας το επόμενο το προσεχές Σάββατο, σε ότι αφορά το πρωτάθλημα (υποδεχόμενος την Καλαμάτα), είχε κάποιες αλλαγές στο σχήμα, κάτι που άλλωστε είχε ήδη κάνει και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του Κυπέλλου, δεν συνάντησε καμία δυσκολία στο ματς, το οποίο «καθάρισε» στο πρώτο 20  λεπτό! Από την άλλη πλευρά, η Νίκη παρότι αγωνίστηκε πλήρης, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, και έχασε δίκαια.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα!

Οι γηπεδούχοι “ μπήκαν εξ αρχής αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς και το πέτυχαν.Ετσι  στο 10′ , από προσπάθεια του Μηνά και πάσα του στον Μπουζούρα, αυτός γύρισε ωραία στον Σταθάτο,  ο οποίος σκόραρε με κοντινό πλασέ(1 – 0)! Ενώ στο 18′ έφτασαν και στο 2-0 όταν από σέντρα-σουτ του Μηνά, ο Σταθάτος έγινε αποδέκτης και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο ίδιο διάστημα η Νίκη είχε μόνο στο 15′ ένα φάουλ του Γεωργιόπουλου που εξουδετέρωσε καλά τοποθετημένος ο Τσάμης, Η Νίκη είχε καλή στιγμή στο ματς και στο 30΄, όταν σουτ του Δούλου με κατεύθυνση στο τέρμα, έδιωξε ο Μπανούσης με τα πόδια!  Στο 40′ φάουλ του Κυριάκου , έδιωξε με τις γροθιές του ο γκολκίπερ Αντωνόπουλος, και στην επιστροφή, πλασέ του Σταθάτου πέρασε άουτ! Ενώ στο 43′ από πάσα του Σταθάτου ο Μπαραμπαρούσης δεν πρόλαβε για λίγο,  κι έδιωξε ο Γαργαρώνης. Στην επανάληψη, στο 53′ σέντρα του Μηνά κατέληξε στο κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή ο Σταθάτος από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ, ενώ στο 65′ δυνατό σουτ του Μπαρμπαρούση αποκρούστηκε από τον Αντωνόπουλο. Εντυπωσιακά στο «Γ»!  Στο 72′  νέα προσπάθεια του Μηνά εξουδετερώθηκε από τον Αντωνόπουλο, ενώ στο 75΄δυνατό σουτ του Κασνέτση από το ύψος του πέναλτι, ψηλά άουτ!  Στο 80′ κεφαλιά του Δ. Κολοτούρου κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 82′ σουτ του Γεωργιόπουλου μέσα από την περιοχή επίσης κόντραρε σε αμυντικό και απομακρύνθηκε.

Με τελευταίες καλές στιγμές για τους νικητές, στο 84′ συρτό επικίνδυνο γύρισμα του Κέρι αποκρούστηκε από τον Αντωνόπουλο και στο 87′ από σέντρα Μπουτσικάκη, σουτ του Μηνά, έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ ο κορυφαίος χθες παίκτης της Νίκης Αν. Αντωνόπουλος. Ενώ διέπρεψαν ακόμα οι, Κολοτούρος Χ., Γαργαρώνης και Μπράβος! Από πλευράς Αστέρα, αποκάλυψη ο Γ. Σταθάτος(παρότι είχε να παίξει καιρό), και ακόμα οι: Μηνάς, Μπουτσικάκης, Κυριάκος και Κασνέτση1

Οι συνθέσεις

Αστέρας: Τσάμης, Μπουζούρας, Μπουτσικάκης, Παγώνης, Μπανούσης, Κασνέτση, Μηνάς, Τόρες (55′ Ρόβας), Μπαρμπαρούσης, Κυριάκος (88′ Αντωνόπουλος), Σταθάτος (66′ Κέρι)

Νίκη: Αντωνόπουλος, Κ.Κολοτούρος, Χ.Κολοτούρος, Μπελεκούκιας, Γαργαρώνης, Δούλος, Μπράβος (78′ Βουρτσάνης), Παρασκευόπουλος (70′ Παπαχριστόπουλος), Ν.Κολοτούρος, Γεωργιόπουλος (88′ Ανδριόπουλος), Καλογερόπουλος (46′ Δ.Κολοτούρος)

Ο τελικός

Μπορεί ακόμα(!!!) να μην έχει γίνει η σχετική ανακοίνωση από την ΕΠΣΗ, όμως σύμφωνα κι από προηγούμενο ρεπορτάζ, έχει πλέον οριστικοποιηθεί για τις 28 Μαρτίου (δηλ. την προσεχή Τετάρτη), η διεξαγωγή του φετινού τελικού Κυπέλλου Ηλείας, μεταξύ του Αστέρα Αμαλιάδας και του Ξενοφώντα Κρεστένων! Μέρα, μάλιστα κατά την οποία, το πρωί η ΕΠΟ θα έχει κάνει και την κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Το γήπεδο που θα γίνει θα ξεκαθαρίσει σήμερα, καθώς η ΕΠΣΗ προσανατολίζεται να ζητήσει το Δημ. Στ. Πύργου, φεύγοντας από το Ενωσιακό Γήπεδο της Σπιάντζας!

Όλη η επικαιρότητα