Γ Εθνική

Αστέρας Αμαλιάδας – Πανηλειακός 2-0: Με τη «σφραγίδα» Ματθαίου Μαρουκάκη πλησίασε την κορυφή!

Ακούστε το άρθρο

Η  Κυριακή των «βυσσινί» μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα η χθεσινή, καθώς όχι μόνο κέρδισαν τον Πανηλειακό στο μεγάλο Ηλειακό ντέρμπι με σκορ 2 – 0, αλλά πήραν και το «δώρο»…  του Παναρκαδικού από τους Μολάους(0 – 0 με το πρωτοπόρο Βλαχιώτη), και έτσι μείωσαν τη διαφορά στον έναν βαθμό από την κορυφή! Πάντως η  χθεσινή νίκη  του Αστέρα(παρουσία 1200 περίπου φιλάθλων, εκ των οποίων οι 200 φίλοι του Πανηλειακού) κρίνεται δίκαιη , καθώς προηγήθηκε πολύ νωρίς στο σκορ, διαχειρίστηκε σωστά  το ματς που ήταν μοιρασμένο στο α΄ μέρος, και στην επανάληψη  «καθάρισε» τη νίκη, έχοντας  σε πολύ μεγάλη ημέρα τον Ματθαίο Μαρουκάκη , που πέτυχε και τα δυο γκολ της μεγάλης νίκης του Αστέρα!

Οι φάσεις  και τα γκολ του αγώνα!

Μόλις στο 4′ έγινε το 1-0 με κεφαλιά του  Μαρουκάκη , σε φάση διαρκείας στα καρέ του Πανηλειακού όταν αρχικά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε καλά,  κι έφτασε στον Μπαρμπαρούση που έκανε σέντρα με τον Κέρι να γυρίζει με “τακουνάκι” για τον Μπουντόπουλο ο οποίος σούταρε κι από την κόντρα σε αμυντικό η μπάλα πήρε ύψος κι έφτασε στον Μαρουκάκη που με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα!

Στο 20′ ο Μπουντόπουλος πέρασε ωραία στον Μαρουκάκη που έκανε προβολή και πετάχτηκε διώχνοντας δύσκολα όσο και σωτήρια ο Καπετανάκης, αποσοβώντας το 2 – 0!  Στο 22′ ο Μπουντόπουλος γύρισε με “τακουνάκι” στον Μαρουκάκη ο οποίος πάντως πιεζόταν από αμυντικό και έκανε αδύναμο σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ Καπετανάκης!  Στο 29΄ ο Χατζηστάμου δεν πρόλαβε τη μπάλα προ του Τσάμη  σε σέντρα του Σωτηρόπουλου! Ενώ στο 41΄ ωραίο σουτ του Σέχου δεν είχε τύχη! Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε δυνατά και στο 48΄ο Μπουντόπουλος δεν πρόλαβε τη μπάλα μόνος με τον Καπετανάκη, ενώ στο 54΄ωραία σέντρα από τα δεξιά του Κυριάκου , έδιωξαν δύσκολα σε κόρνερ οι αμυντικοί του Πανηλειακού! Στο 69΄από γύρισμα του Κέρι ο Μαρουκάκης είχε σουτ άουτ από ευνοϊκή θέση! Και στο 73′ ο Κέρι βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και πρόλαβε να τον κλείσει και να τον κοντράρει ο Καπετανάκης!

Όμως στο 74′  έγινε το 2-0 για τον Αστέρα με κεφαλιά του Μαρουκάκη μετά από ωραία σέντρα του Κέρι , και εκεί τελείωσε και το ματς!  Το οποίο ολοκληρώθηκε με την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 91′  του Δαβουρλή,  γιατί μετά από ένα φάουλ που του έκανε ο Τόρες στο χώρο του κέντρου γύρισε και τον χτύπησε!

Αυτοί που ξεχώρισαν!

Από τον Αστέρα κορυφαίος ο σκόρερ Μαρουκάκης, και πολλοί καλοί οι, Ν’ Γκουέμ, Μπουντόπουλος και Τσάμης! Από τον Πανηλειακό άρεσαν οι Νιφορόπουλος, Λεβέντης, Σωτηρόπουλος και Θ. Ασημακόπουλος!

*Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γ. Μαρκαντωνάτου(Ασημακόπουλος, Καραμέρος)

Αστέρας: Τσάμης, Μπουντόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπανούσης, Αρβανίτης (10′ λ. τρ. Κασνέτση), Ν’ Γκουέμ, Κυριάκος (63′ Μπουζούρας), Τόρες, Μαρουκάκης (80′ λ. τρ. Μηνάς), Κέρι, Μπαρμπαρούσης (46′ Ρόβας)

Πανηλειακός: Kαπετανάκης, Νιφορόπουλος, Λεβέντης, Μπουρνέλης, Σούλης, Νικολόπουλος, Χατζηστάμου(84΄Βουργουτζής), Γκοτσούλιας (90′ Κατελούζος), Θ. Ασημακόπουλος (82′ Δαβουρλής), Σέχου, Σωτηρόπουλος

Όλη η επικαιρότητα