Γ Εθνική

Αστέρας Αμαλιάδας: Στο στόχαστρο: Τόρες , Μαρουκάκης και Μπαλού!

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο υδράργυρος να έχει ανέβει στα ύψη στην Αμαλιάδα όπως και σε όλη την Ελλάδα, όμως φαίνεται ότι έχει ανέβει στα ύψη και το… μεταγραφικό θερμόμετρο στον Αστέρα Αμαλιάδας.

Οι ιθύνοντες με επικεφαλής τον Β. Αγγελή, πάντα με μυστικότητα συνεχίζουν τις ανιχνεύσεις τους.

Όπως γράψαμε  και χθες, πληροφορίες ανέφεραν ότι κινούνται αρχικά για την απόκτηση του Ισπανού Ντάβιντ Τόρες.

Ο Ντάβιντ Τόρες

Μια κίνηση η οποία θα προκαλέσει «πραξικόπημα» στον όμιλο της Γ΄ Εθνικής, για την ακρίβεια… σεισμό!  Πρόκειται για μια τεράστια μεταγραφή αν ολοκληρωθεί, καθώς ο λεβαντίνος φορ, γεννημένος στο Αλικάντε, έχει φορέσει τη φανέλα της Ντεπορτίβο Αλαβές (φώτο από ματς Κυπέλλου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης).

Ο Τόρες, είναι 32 ετών και σε ηλικία 26 ετών, έπαιξε στη Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα του Πλατανιά, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στη Liga Segunda B, δηλαδή τη Γ΄ Ισπανίας, με τη φανέλα της Αλκογιάνο. Φυσικά μιλάμε για δύσκολη περίπτωση, καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο σέντερ φορ για τα δεδομένα, με φοβερή δύναμη μέσα στην αντίπαλη περιοχή, τόσο με το κεφάλι, όσο και με τα πόδια. Νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν ότι στο στόχαστρο της ομάδας για τη θέση του κυνηγού, βρίσκεται και ο 27χρονος Ματθαίος Μαρουκάκης, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στα Τρίκαλα και παλιότερα στην Παναχαική, και είναι ένας από τα πιο «καυτά» ονόματα επιθετικών στη Β΄ Εθνική.

Ο Ματθαίος Μαρουκάκης

Αυτές οι περιπτώσεις βέβαια είναι δύσκολες, καθώς μιλάμε για πολύ σημαντικούς παίκτες, όμως ο Αστέρας το παλεύει!

Και ο Μπαλού …

Στο μεταξύ, ένα ακόμα μεγάλο όνομα έχει κυκλοφορήσει στην ποδοσφαιρική  πιάτσα. Και έχει να κάνει με έναν μέσο. Πρόκειται για τον 32χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό χαφ, Φάμπιο Αμάρο. Ο Fábio Vieira Amaro, όπως είναι το πλήρες όνομά του (κατά κόσμο «Μπαλού»), είναι ένας παίκτης με μεγάλη καριέρα, έχοντας ξεκινήσει από την Κορίνθιανς του Σάο Πάουλο και έχοντας ταξιδέψει στην Πορτογαλία, όπου έπαιξε σε κορυφαίο επίπεδο με τη φανέλα της Μαρίτιμο και της Μπελενένσες. Έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες. Στην Ελλάδα ήρθε για τον Πανθρακικό, αλλά και αργότερα για την Παναχαϊκή, τις Σέρρες και τη Λαμία. Πέρυσι αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική, αντίπαλος του Αστέρα, με τη φανέλα της Χαλκίδας.

45 χρόνια από το έπος της Β΄ Εθνικής

Σαν χθες, πριν από 45 χρόνια, γράφτηκε το έπος της Β΄ Εθνικής, η μεγαλύτερη επιτυχία της 70χρονης ιστορίας του Αστέρα Αμαλιάδας.

Ήταν 2 Ιουλίου του 1972, στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, όπου ο Αστέρας επικράτησε της Δήμητρας Τρικάλων σε παιχνίδι μπαράζ και ανέβηκε στη Β΄ Εθνική.  Ήταν το τέλος μιας μεγάλης σειράς αγώνων μεταξύ των πρωταθλητών των νομών, με τον Αστέρα να φτάνει στον τελικό απέναντι στη Δήμητρα Τρικάλων. Στα δυο παιχνίδια που έγιναν στις έδρες των δυο ομάδων, σημείωσε από μια νίκη η κάθε ομάδα, για να χρειαστεί τρίτο ματς, σε ουδέτερο γήπεδο. Έτσι επιλέχθηκε το γήπεδο της Νέας Ιωνίας, όπου ο Αστέρας έχοντας χιλιάδες κόσμο στο πλευρό του, έφτασε σε μια μεγάλη νίκη και μια επιτυχία, η οποία μνημονεύεται ακόμα και σήμερα 45 χρόνια μετά.

Στη φωτογραφία, ο αείμνηστος Βασίλης Παρασκευόπουλος, σέντερ φορ εκείνου του Αστέρα (Λιούπης το παρατσούκλι του), πανηγυρίζει μπροστά στην εξέδρα των φιλάθλων του Αστέρα, λίγο μετά το φινάλε του αγώνα. Ο Παρασκευόπουλος, πέθανε σε ηλικία μόλις 33 ετών, το 1982, από μια σπάνια ασθένεια καρκίνου των οστών. Ακόμα και σήμερα αποτελεί έναν από τους «θρύλους» του Αστέρα Αμαλιάδας και το όνομά του κατατάσσεται πλάι στα μεγάλα ονόματα εκείνης της εποχής.

Όλη η επικαιρότητα