Ελλάδα

Αστυνομικοί απήγαγαν και λήστεψαν Σύρο στο Ελ. Βενιζέλος

Ακούστε το άρθρο
Ένα πραγματικά αδιανόητο περιστατικό διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ ήρθε στο φως. Ένας 48χρονος ανθυπαστυνόμος μαζί με έναν 36χρονο συνάδελφο του απήγαγαν και λήστεψαν από το Ελ. Βενιζέλος έναν 47χρονο Σύρο, χρησιμοποιώντας μάλιστα υπηρεσιακό όχημα του Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο «Ελεύθερος Τύπος», ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο 48χρονος, τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε συλληφθεί, από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης του «Πυγμάχου» από το Καζακστάν, που προέβαινε σε ληστείες οδηγών φορτηγών, τα οποία μετέφεραν τσιγάρα μεγάλων καπνοβιομηχανιών, αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Του έστησαν ενέδρα

Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε και μετά την αποφυλάκιση και λήξη του χρονικού ορίου της διαθεσιμότητας τοποθετήθηκε αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, μετά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και αργότερα στη φρουρά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής!

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος ανθυπαστυνόμος και ο 36χρονος συνάδελφός του, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Μενιδίου, είχαν στήσει ενέδρα στον άνδρα από τη Συρία στις 5 Φεβρουαρίου 2017, όταν έφθασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Γερμανία. Φορώντας αστυνομικές στολές, ακινητοποίησαν το όχημά του στην Αττική οδό και τον οδήγησαν στον Ασπρόπυργο, όπου άρπαξαν 280.000 ευρώ και 30.000 δολάρια.

Εκπληκτοι οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, βλέποντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Αττικής οδού, διαπίστωσαν την εμπλοκή αστυνομικού οχήματος στην απαγωγή και ληστεία του θύματος. Ερευνώντας την υπόθεση έφθασαν στα ίχνη του 36χρονου ανθυπαστυνόμου και στη συνέχεια στον 48χρονο ομόβαθμο, ενώ συνεργός τους ήταν ένας 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον 48χρονο το 2013 και σήμερα είναι έγκλειστος σε φυλακές της Ρωσίας.

in.gr

Όλη η επικαιρότητα