Ηλεία

Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας: Ενισχύεται με προσωπικό

Ακούστε το άρθρο

Με πέντε άτομα προσωπικό, ενισχύεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας για το έτος 2017, ύστερα από τις μεταθέσεις που εγκρίθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρά το γεγονός πως σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες ενισχύονται με περισσότερα άτομα προσωπικό, αυτή την φορά στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, μόλις πέντε άτομα θα υπηρετήσουν στο Νομό. Όπως αναφέρουν συνδικαλιστές στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», αυτό είναι ένα γεγονός που προβληματίζει έντονα, καθώς ο Νομός Ηλείας, είναι μια τουριστική περιοχή, που χρειάζεται αστυνομικό προσωπικό. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, είναι κάτι που επισημάνθηκε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Τσουβάλα, κατά την επίσκεψή του στο Νομό, ωστόσο η απόφαση για ενίσχυση «αρκέσθηκε» μόνο στα πέντε άτομα.

Οι συνδικαλιστές ζητούν κάθε χρόνο ενίσχυση με προσωπικό, αφού και οι συνάδελφοί τους που βγαίνουν στη σύνταξη, ολοένα και αυξάνονται, ενώ οι τακτικές και οι έκτακτες μεταθέσεις που γίνονται κάθε χρόνο δυστυχώς δεν επαρκούν, καθώς κάθε φορά οι ενισχύσεις είναι ελάχιστες. Ήδη από τις τακτικές μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν για το 2017, στην Ηλεία θα καταφθάσουν μόλις πέντε άτομα.

«Θεωρούμε ότι η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με τις πρόσφατες μεταθέσεις είναι ελλειμματικές παρότι το είχαμε αναδείξει το θέμα και κατά την επίσκεψη του Αρχηγού, εν αντιθέσει με τον περασμένο Οκτώβρη που η Διεύθυνση ενισχύθηκε σημαντικά με τις έκτακτες μεταθέσεις. Φέτος βλέπουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση γεγονός που μας προβληματίζει. Παρ’ όλες τις ιδιαιτερότητες του Νομού και τα συνεχή ακραία εγκληματικά φαινόμενα που μαστίζουν την περιοχή της εδαφικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας η ενίσχυση ήταν μικρή όμως το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσής μας το οποίο διαθέτει υψηλό φρόνημα και φιλότιμο αλλά και επαγγελματική κατάρτιση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει το έγκλημα με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως και πριν», επεσήμανε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης.

Όλη η επικαιρότητα