Ελλάδα

Αστυνομικοί πωλούσαν διαβατήρια σε κακοποιούς έως και 40.000 ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Δικογραφία σχηματίστηκε κατά 6 αστυνομικών από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ που εξέδιδαν και πουλούσαν διαβατήρια σε κακοποιούς εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από έρευνα και ξεκίνησε από σήμα της Interpol η οποία κατά τη διάρκεια συλλήψεων διαπίστωνε ότι οι συλληφθέντες είχαν πλαστές ελληνικές ταυτότητες.

Οι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε τμήματα στην Αττική αλλά και σε τμήμα ταυτοτήτων και διαβατηρίων και πολλές φορές δέχονταν αντίγραφα πλαστών διαβατηρίων και στη συνέχεια έβαζαν τη φωτογραφία του ενδιαφερόμενου.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα τα χρήματα που ζητούσε το κύκλωμα άλλαζε με βάση τη δυσκολία για την έκδοση της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου και ξεκινούσε από τις 4.000 ευρώ έως 40.000 ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος και του εγγράφου που ζητούσε.

Πολλά από τα άτομα που απευθύνθηκαν στο κύκλωμα των αστυνομικών ήταν από Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία με αδικήματα όπως η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ληστείες.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε συνεργασία και με ξένες προξενικές αρχές.

Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε δίωξη στους αστυνομικούς για συγκρότηση και ένταξη σε οργάνωση και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή.

Οι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

via

Όλη η επικαιρότητα