Αχαϊα Ηλεία

Αθώες δύο γυναίκες για υποθέσεις κλοπών στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Αθώες κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, δύο ημεδαπές που εμπλέκονταν στην υπόθεση της ‘συμμορίας των 5’ που είχε διαπράξει κλοπές στην περιοχή της Αμαλιάδας, ενώ ένας άνδρας συγκατηγορούμενός τους καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση αφορούσε την διάπραξη κλοπών στην Αμαλιάδα, τον Νοέμβριο του 2018. Πιο συγκεκριμένα, οι συλλήψεις έγιναν από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, μετά από κλοπή σε κατοικία στις 18 Νοεμβρίου 2017. Οι δράστες είχαν παραβιάσει με αιχμηρό αντικείμενο μπαλκονόπορτα οικίας και είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και τιμαλφή αξίας άνω των 2000 ευρώ. Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε σημειωθεί κλοπή σε άλλη κατοικία, όπου οι δράστες είχαν παραβιάσει παράθυρο κατοικίας και είχαν αφαιρέσει δύο κινητά τηλέφωνα και χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας. Η ίδια ομάδα φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Σε συμμορία

Οι τρεις κατηγορούνταν από κοινού ότι έχοντας κοινό δόλο, είχαν ενωθεί σε συμμορία μαζί με ένα ακόμη άτομο και δύο ανήλικες κοπέλες και διέπρατταν κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με σκοπό τον προσπορισμό εισοδήματος. Οι διώξεις ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δικηγόρος της 34χρονης ημεδαπής, της 36χρονης ημεδαπής και του 23χρονου αδελφού της από την Πάτρα, ήταν ο δικηγόρος της Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ο δικηγόρος, τα στοιχεία της δικογραφίας δεν ήταν επαρκή για να οδηγήσουν στην καταδίκη τους, πολλώ δε μάλλον για την κακουργηματική περίπτωση των διακεκριμένων κλοπών, καθ όσον κανένα από τα θύματα δεν αναγνώρισε τους δράστες, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, δεν καταγράφηκαν από κάμερες και δεν βρέθηκε και κανένας μάρτυρας.

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτούς τους ισχυρισμούς και ως προς τον 23χρονο κατηγορούμενο υπήρξε επιτρεπτή μεταβολή και από την αποδιδόμενη κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος έγινε μετατροπή της σε απλή συνέργεια σε κλοπή και δικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή, ενώ οι 36χρονη και η 34χρονη κρίθηκαν αθώες.

Όπως προαναφέρθηκε δικηγόρος και των τριών ήταν ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Όλη η επικαιρότητα