Αθώοι ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και τρεις ιδιοκτήτες φορτηγών από την Ηλεία

EUROKINISSI

Ομόφωνα αθώους και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Ναυπλίου τον πρώην δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, τον πρώην αντιδήμαρχο καθαριότητας του ιδίου Δήμου Κων/νο Ταλούμη και τρεις ιδιοκτήτες – οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων από τον Πλάτανο και το Πελόπιο Ηλείας, που κατηγορούντο για παράνομη μεταφορά απορριμμάτων από τον ΧΑΔΑ της Τρίπολης με φερόμενο προορισμό την Ηλεία. Η δίκη έγινε στις 4 Ιουλίου και ουσιαστικά έκρινε την βασιμότητα της έφεσης που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας Πλημ/κών Τρίπολης κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημ/κείου Τρίπολης, που είχε κηρύξει και πάλι αθώους όλους τους κατηγορουμένους, λόγω της κατάστασης ανάγκης στην οποία είχε περιέλθει η πόλη της Τρίπολης την άνοιξη του 2012, από την συσσώρευση χιλιάδων τόνων αστικών απορριμμάτων σε πολύ ευαίσθητα σημεία της πόλης (σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, πλατείες κλπ).

Το Εφετείο υιοθέτησε το σκεπτικό της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης και απέρριψε την έφεση του Εισαγγελέα, με την οποία ο τελευταίος ζητούσε την επανεκδίκαση της υπόθεσης και την καταδίκη των κατηγορουμένων, θεωρώντας πεπλανημένη την απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Τρίπολης . Συνήγορος υπεράσπισης των αθωωθέντων κατηγορουμένων παρέστη ο δικηγόρος Πύργου κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα μας τα εξής: «Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί δύο πράγματα : Πρώτον, ότι η δικαιοσύνη λειτούργησε άψογα, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στου ς γραφειοκράτες που καταπίνουν τη ν κάμηλο και διυλίζουν τον κώνωπα, με αποτέλεσμα να παραμένουν στα συρτάρια δεκάδες σκονισμένες και αραχνιασμένες μελέτες, καθώς και ανυπόγραφες αποφάσεις, σχετικές με την διαχείριση των απορριμμάτων πανελληνίως, και δεύτερον, ότι εάν κάποιος συμπολίτης μας διαθέτει στοιχειώδη σωφροσύνη και αυτοσεβασμό, δεν πρέπει να ασχολείται με τα δημόσια πράγματα.

Διότι πλέον του 80% της ενέργειάς του θα την καταναλώνει στα δικαστήρια για να αποδεικνύει τα αυτονόητα και μόλις το 20% θα του περισσεύει για παραγωγικό έργο».