Εκλογές

Α.Τσιγκρής: «Αναγκαιότητα ο 2ος Πυροσβεστικός Σταθμός στην Πάτρα»

tsigrise.jpeg
Ακούστε το άρθρο

Tην αναγκαιότητα άμεσης δημιουργίας νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα συζήτησε σήμερα το πρωί ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας Άγγελος Τσιγκρής κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στη Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας.


Οι συναντήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα καθώς ο κ. Τσιγκρής έχει στενές σχέσεις με το Σώμα αφού διδάσκει Εγκληματολογία, Ανακριτική και Ποινική Δικονομία στην Πυροσβεστική Ακαδημία και γνωρίζει καλά τα προβλήματα του κλάδου.


Ο υποψήφιος βουλευτής δεσμεύτηκε να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις πιέσεις για να ικανοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα το απόλυτα λογικό και δίκαιο αίτημα της Πάτρας για τη δημιουργία ενός δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού, προκειμένου να καλυφθούν αποτελεσματικά οι πολλαπλές ανάγκες του τρίτου μεγαλύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της χώρας που αριθμεί περισσότερους από 300.000 κατοίκους.


Ο κ. Τσιγκρής επεσήμανε ότι είναι αδιανόητο ο μοναδικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Πάτρας να καλείται να καλύψει -σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας- τις ανάγκες δασοπροστασίας και φυσικών καταστροφών μιας περιοχής που η έκτασή της ξεπερνά τα 800.000 στρέμματα, γεγονός που υπογραμμίζει και την επικινδυνότητα της κατάστασης καθώς δεν μπορεί να καλυφθεί αποτελεσματικά η περιοχή παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι Πυροσβέστες.


Επεσήμανε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν η Πάτρα με τόσους κατοίκους να έχει έναν σταθμό και άλλες πόλεις με πολύ μικρότερο πληθυθσμό να έχουν δύο και τρεις.


Ο κ. Τσιγκρής αναφέρθηκε και στην μείωση του αριθμού των εποχικών υπαλλήλων που έχει ως αποτέλεσμα η Υπηρεσία να υπολειτουργεί και οι ανάγκες σε προσωπικό να καθίστανται πλέον ασφυκτικές, τονίζοντας ότι «η έλλειψη προσωπικού, αν συνδυαστεί με την παλαιότητα των δασικών πυροσβεστικών οχημάτων και τις συχνές βλάβες που τα θέτουν εκτός λειτουργίας, καθιστούν δυσχερή την εφαρμογή του εκάστοτε επιχειρησιακού σχεδιασμού».


«Η ικανοποίηση του αιτήματος πρέπει να αποτελέσει μια από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές, με την δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα (στις εγκαταστάσεις του στεγασμένου περιπολικού).

Και παράλληλα, πρέπει να ενισχυθεί η υπηρεσία με το ανάλογο προσωπικό και τα απαιτούμενα μέσα για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών.

Η προστασία των πολιτών πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα» κατέληξε ο κ. Τσιγκρής ο οποίος ευχαρίστηκε τους Πυροσβέστες και τα μέλη της ΕΜΑΚ για όσα προσφέρουν με αυταπάρνηση και με αντίξοες συνθήκες, στο κοινωνικό σύνολο, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή τους.

Όλη η επικαιρότητα