Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου: Δήλωση για το Αρχοντικό Πετραλιά στη Δίβρη που λειτουργεί ως «Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος»

Ακούστε το άρθρο

Δήλωση Αυγερινοπούλου για το Αρχοντικό Πετραλιά

«Το Αρχοντικό Πετραλιά αναβιώνει την μακραίωνη ιστορία του, αλλά υπηρετεί και τις νεότερες γενιές ως «Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος» αναδεικνύοντας την ομορφιά και την αξία της Δίβρης και των ανθρώπων της!» δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου, πρώην Βουλευτής Ν. Ηλείας, μετά την τελετή εγκαινίων του «Κέντρου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος» το οποίο στεγάζεται στο ανακαινισμένο πλέον Αρχοντικό της Οικογένειας Πετραλιά στη Δίβρη του Ν. Ηλείας, με επιμέλεια του εξαίρετου καθ. Νίκου Αναστασόπουλου.

«Το Αρχοντικό της Οικογένειας είναι ζωντανό ενθύμημα τόσο της ιστορίας της ίδιας της Οικογένειας των Πετραλαίων, πολιτικών, αγωνιστών και πνευματικών πρωτοπόρων του τόπου, όσο και της ίδιας της Δίβρης.

Για αυτό το λόγο, οι αδελφές Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Τίτη Ψιλάκη-Πετραλιά δώρισαν το Αρχοντικό στον τοπικό Δήμο, ως άλλη μια σπουδαία κίνηση της οικογένειας στη γενέτειρά τους. Ήταν δε ιδιαίτερη τιμή η τέλεση των εγκαινίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Φωτογραφία της Dionysia-Theodora Avgerinopoulou III.

Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, η Δίβρη πρέπει να είναι περήφανη για αυτό το κόσμημα. Ήδη η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το Κέντρο με αγάπη. Φαίνεται και από την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης και από τη συμμετοχή τόσων νέων ανθρώπων που ομόρφυναν τις εικόνες μας από την περιοχή με τις παραδοσιακές τους φορεσιές!

Εύχομαι να αποτελέσει το Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος της Δίβρης έναυσμα διερεύνησης αυτής της πανέμορφης και αξιοθαύμαστης περιοχής, από επισκέπτες από όλη τη χώρα! Αξίζει να το επισκεφτούμε όλοι!»

Φωτογραφία της Dionysia-Theodora Avgerinopoulou III.

Όλη η επικαιρότητα