Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου: Επικοινωνία με Κοντοζαμάνη για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, που δέχεται το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό ασθενών, με αποτέλεσμα το λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να έχει ξεπεράσει τα βιολογικά όριά του, ετέθη στον Υφυπουργό Υγείας, κ Βασίλη Κοντοζαμάνη, από την Ηλεία Βουλευτή Δρ. Διονυσία –Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο του Πύργου λειτουργεί μία παθολογική κλινική 36 κλινών, στην οποία προστέθηκαν πέρσι – από την προηγούμενη Κυβέρνηση- 14 κλίνες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Η αύξηση της δύναμης της κλινικής από 36 σε 50 κλίνες έγινε όμως με το ίδιο νοσηλευτικό προσωπικό να τις εξυπηρετεί, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Την δε προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε σε ορισμένες ώρες μόνο ένας παθολόγος να εξυπηρετεί τόσο τα επείγοντα περιστατικά, όσο και να παρακολουθεί τους νοσηλευόμενους στην Παθολογική Κλινική, πράγμα αδύνατο.

Η κα Αυγερινοπούλου ζήτησε μετ’ επιτάσεως την άμεση στελέχωση της κλινικής που λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι  υπερβαίνουν  εαυτόν. Για το θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Πύργου και ειδικά της Παθολογικής η κα Βουλευτής έχει από το καλοκαίρι ενημερώσει και τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κοντζαμάνης, από την πλευρά του, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος δεσμεύτηκε πως θα επιληφθεί του ζητήματος άμεσα. Είναι θέμα ημερών η ενεργοποίηση της πλατφόρμας (ώστε να εκλείψουν οι καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας) για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία –μεταξύ αυτών και του Πύργου, ενώ επικουρικοί γιατροί μπορούν άμεσα να προσληφθούν, ακόμα και σήμερα, αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το ιατρικό προσωπικό της χώρας.

Παράλληλα, η κα Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Κοντοζαμάνη να εξετάσει, πέραν του ζητήματος της Παθολογικής Κλινικής, και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων αναβάθμισης των νοσοκομείων και των ιατρικών κέντρων της Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα