Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου για παράταση της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Ακούστε το άρθρο

Επικοινωνία πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου, και του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Σταυριανουδάκη, για το θέμα της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης των Δήμων για τη δημιουργία καταφυγίων ζώων.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων για την προστασία των αδέσποτων ζώων και μέσα από αυτές ενημερώθηκε από τους φορείς ότι χρήζει να δοθεί παράταση, ώστε οι Δήμοι της χώρας να είναι σε θέση να υποβάλλουν εγκαίρως τις αιτήσεις και ζήτησε την παράταση της ημερομηνίας υποβολής των σχετικών προτάσεων για τουλάχιστον έξι μήνες, ήτοι έως τον Ιούνιο του 2020. Η  καταληκτική ημερομηνία υποβολής των  αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» έχει οριστεί στις 31/12/2019.

Μάλιστα, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, υπό την προεδρεία της Δρος Αυγερινοπούλου, θα εγκαινιάσει έναν κύκλο συνεδριάσεων με τη συμμετοχή πληθώρας φορέων και της πολιτικής ηγεσίας, με στόχο την δημιουργία και την λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Όλη η επικαιρότητα