Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου: Παροχή internet σε όλο το Νομό Ηλείας- Laptop για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προτείνει η Αυγερινοπούλου

Ακούστε το άρθρο

H Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, έθεσε μετ’ επιτάσεως τις νέες ανάγκες ηλεκτρονικής επικοινωνίας και τηλεργασίας που δημιουργούν οι νέες συνθήκες και τα πρακτικά τους εμπόδια στο Ν. Ηλείας σε συστηματική επικοινωνία την οποία έχει με τον Υπουργό και Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και κ. Γεώργιο Γεωργαντά αντιστοίχως, καθώς πρέπει να καλυφθεί με παροχή internet όλος ο Νομός Ηλείας, δεδομένου ότι πολλά σημεία του Νομού δεν διαθέτουν.

Η κα Βουλευτής στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό αιτήθηκε την αρωγή του Υπουργείου για τις περιοχές του Νομού Ηλείας που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και εξήρε τη σημασία υλοποίησης του έργου αυτού, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για τις υπηρεσίες του δημοσίου που γίνονται διαθέσιμες, μεταξύ άλλων,  μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr, να λάβουν ηλεκτρονική ενημέρωση, αλλά ούτε και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές και τις αγορές τους και δη των αγαθών πρώτης ανάγκης, κάτι που είναι εξόχως σημαντικό ιδίως εν μέσω της επέλασης του ιού Covid-19 με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε περαιτέρω κίνδυνο. Ούτε είναι εφικτή, όμως, και η εναλλακτική της τηλεργασίας, όπως επισήμανε η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία έχει λάβει σημαντικές διαστάσεις στην τρέχουσα χρονική συγκυρία, ομοίως δε δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τον χρόνο παραμονής στο σπίτι όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μαθήματα και σεμινάρια εξ αποστάσεως. Κατ’ επανάληψη έχει τονίσει η Δρ. Αυγερινοπούλου τη σημασία της κατοχής «έξυπνων συσκευών» για τους μικρούς μαθητές του Νομού, ώστε να διασφαλίζεται η ισότιμη εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

Ενημερώθηκε δε από το Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης ότι καταβάλλονται συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες για καθολική παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα, και συνεπώς κάλυψη όλων των περιοχών του Ν. Ηλείας, μέσα στους επόμενους μήνες μέσω του έργου UltrafastBroadband (UFBB).

Η Δρ. Αυγερινοπούλου πρότεινε, δε, τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να υιοθετήσουν πρόγραμμα απόκτησης laptop ή άλλης «έξυπνης συσκευής» για κάθε πολίτη, κυρίως σε συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα που δεν διαθέτουν και αδυνατούν να αποκτήσουν. Η ίδια η κα Βουλευτής έχει πραγματοποιήσει γύρο συνομιλιών με εταιρίες παραγωγής και διανομής laptop, ώστε μέσα από τα τμήματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να ξεκινήσουν προγράμματα παροχής δωρεάν ή χαμηλού κόστους «έξυπνων συσκευών» στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας με έμφαση στους ανέργους και τους πολύτεκνους, αλλά για τους μικρούς μαθητές.

Όλη η επικαιρότητα