Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου: Σταθερά βήματα προς επίλυση του ζητήματος του Π.Δ. του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Ακούστε το άρθρο

Με σταθερά βήματα προς επίλυση του ζητήματος του Π.Δ. του Κυπαρισσιακού Κόλπου και των αναπτυξιακών ζητημάτων της παραλιακής ζώνης κινείται η Αυγερινοπούλου με την κατάρτιση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου

Με σταθερά βήματα προς επίλυση του ζητήματος του Προεδρικού Διατάγματος του Κυπαρισσιακού Κόλπου και των αναπτυξιακών ζητημάτων του συνόλου του Ν. Ηλείας με ιδιαίτερη έμφαση στην παραλιακή ζώνη κινείται η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Στο πλαίσιο των συστηματικών και επισταμένων ενεργειών της, πραγματοποίησε σήμερα μια ακόμα συνάντηση, αυτή τη φορά με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, για να οργανώσουν τις εργασίες υιοθέτησης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Ν. Ηλείας. Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προς επίλυση των χωροταξικών ζητημάτων που είχε συζητηθεί ήδη στην από 26 Αυγούστου 2019 συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου, ενώ η Δρ. Αυγερινοπούλου είχε συγκαλέσει και συνάντηση Δημάρχων. Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θα τροποποιεί τις υπάρχουσες χωροταξικές ζώνες σε ένα πλαίσιο βιωσίμου αναπτύξεως που θα εξυπηρετεί τις αναπτυξιακές, τουριστικές, πολεοδομικές, αγροτικές και άλλες ανάγκες της περιοχής και θα επιλύει οριστικά τα χρόνια ζητήματα που δημιουργούν οι αλλεπάλληλες ζωνοποιήσεις (πχ. ΖΟΕ) και τα δυσανάλογα προστατευτικά καθεστώτα που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην Ηλεία.

Η  Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία εργάζεται άοκνα ήδη από τον Αύγουστο για να δοθεί οριστική λύση στους Δήμους Ζαχάρως – Φιγαλείας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Πύργου για τους δυσανάλογους περιορισμούς που απορρέουν από το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού Κόλπου, πρότεινε στον Γενικό Γραμματέα την επανεξέταση των επιστημονικών δεδομένων πάνω στα οποία στηρίχθηκε η εκπόνηση του Π.Δ. Κυπαρισσιακού Κόλπου, με σκοπό την κατάργηση του παρόντος Π.Δ. και τον επανασχεδιασμό του. Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο αποτελεί κατάλληλο εργαλείο και για αυτόν τον σκοπό.

Η κα. Αυγερινοπούλου απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Γενικό Γραμματέα για τη πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στον Πύργο για περαιτέρω συζήτηση επί του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου με συμμετοχή των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μπακογιάννης αποδέχθηκε με χαρά τη πρόσκληση αυτή και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε, δε, σχετικά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Νικόλαο Κοροβέση, και τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη.

Όλη η επικαιρότητα