Ηλεία Ομογένεια Πολιτική

Αυγερινοπούλου: Συγκινητική συνάντηση με τους Ηλείους της Αμερικής στη Νέα Υόρκη

Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε κλίμα αγάπης και ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους ομογενείς μας στην Αμερική της τ. Βουλευτού της Ν.Δ., Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Νέα Υόρκη.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία σπούδασε και εργαζόταν επί μια δεκαετία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κάλεσε τους Ηλείους ομογενείς να συναντηθούν, καθώς, όπως η ίδια δήλωσε: «Οι Ηλείοι της Αμερικής αποτελούν τη φυσική μου οικογένεια. Όταν έμενα ως φοιτήτρια στην Αμερική οι σύλλογοι των συμπατριωτών μας ήταν πάντα ανοιχτοί για όλους μας, αποτελώντας μια μεγάλη αγκαλιά για κάθε Ηλείο απόδημο. Μαζί τους έκανα Πάσχα, γιόρταζα την 25ηΜαρτίου, μοιράστηκα την αγωνία για τον νομό μας μετά τις πυρκαγιές του 2007. Από τότε ως σήμερα οι ομογενείς μας ήταν κοντά μας για να βοηθήσουν. Είναι υποχρέωση μου κάθε φορά που επισκέπτομαι τις ΗΠΑ να συναντιέμαι με τους ομογενείς και να μεταφέρω τα ζητήματά τους στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας.»

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων, καθώς η Δρ. Αυγερινοπούλου, και σύσσωμη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει τοποθετηθεί υπέρ της υιοθέτησης και άμεσης εφαρμογής της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων ως ουσιαστική υλοποίηση των συνταγματικών επιταγών και της δημοκρατικής αρχής που διέπει το πολίτευμά μας. Ακόμα εκφράστηκαν οι αγωνίες των αποδήμων μας για τα εθνικά θέματα της χώρας μας, κυρίως του ζητήματος της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, γεγονός που ήρθε σε αντιπαράθεση με το εθνικό αίσθημα των αποδήμων Ελλήνων, οι οποίοι και είχαν κατά το παρελθόν πρωτοστατήσει στην προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Περαιτέρω, αντικείμενο κριτικής έγινε η μη αναπτυξιακή πορεία στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρας μας, η οποία περνά πλέον τον δέκατο χρόνο ύφεσης.

Για την Ηλεία συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει το νομό μας, καθώς και η μείωση της ελαιοπαραγωγής. Η αύξηση του τουρισμού του Νομού μας και η προσέλκυση επενδύσεων καθώς και τα έργα υποδομής που πρέπει να ολοκληρωθούν, με προεξέχον το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού, κατέλαβαν σημαντικό μέρος της συζήτησης. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τους μετέχοντες στην συνάντηση για τις πρωτοβουλίες που και η ίδια είχε λάβει για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών πρόσφατα. Επίσης συνεχάρη τους Ηλείους αποδήμους για τις πρόσφατες δωρεές τους στα νοσηλευτικά κέντρα του νομού μας, και τους ζήτησε τη βοήθειά τους για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της νέας γενιάς, αλλά και της τρίτης ηλικίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά (ΠΟΑΚ) ο κος Αντώνης Παπαδόπουλος – Ύπατος Πρόεδρος ΠΟΑΚ, ο κος Νικόλαος Συνόπουλος – Κυβερνήτης ΗΠΑ και ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος – Αντιπρόσωπος Νέας Υόρκης στην ΠΟΑΚ. Εκ μέρους του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης (ΠΣΝΥ) ο κος Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος – Πρόεδρος, η κα Χριστίνα Βασιλοπούλου – Αντιπρόεδρος, η κα Γιώτα Πατλιά – Γραμματέας, ο κος Χαράλαμπος Ξυδιάς – Σύμβουλος, και τα μέλη: κα Δήμητρα Συνοπούλου, ο κος  Άγγελος Συνόπουλος,  ο κος Σπύρος Κοκκώνης, ο κος Γιώργος Ρέγκλης, oκος Αντώνης Νερούλιας, η κα Εύα Νερούλια και η κα Σταυρούλα Κωνσταντακοπούλου. Από τον Πανηλειακό Σύλλογο Νέας Ιερσέης «Κόροιβος» συμμετείχαν ο κοςΑγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος – Πρόεδρος του Κοροίβου και ‘Υπατος Ταμίας της ΠΟΑΚ και ο κος Λουκάς Μαρίτσας – Μέλος.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Ύπατος Πρόεδρος ΠΟΑΚ, κος Αντώνης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης, κος Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος, παρέδωσαν στην κα Αυγερινοπούλου τους τιμητικούς τόμους και λευκώματα που έχουν εκδώσει με ντοκουμέντα για την ιστορική πορεία των Ηλείων συμπατριωτών μας στις Η.Π.Α. από την εποχή της πρώτης μετανάστευσης ως σήμερα. Η Δρ. Αυγερινοπούλου με ιδιαίτερη συγκίνηση παρέλαβε τους τόμους καθώς και εμβλήματα της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων.

Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν όμως ακόμα περισσότερο η έκπληξη την οποία επιφύλαξαν οι Ηλείοι της Αμερικής στην κα Αυγερινοπούλου και τον σύζυγό της που την συνόδευε στο ταξίδι της, χαρίζοντάς της βρεφικά ρούχα τα οποία είχαν αγοράσει για το νεογέννητο μωράκι της Βουλευτού. Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε φανερά συγκινημένη ότι αυτή και μόνο η κίνηση των Ηλείων ομογενών μας δηλώνει ότι πράγματι πλέον όλοι οι Ηλείοι της Αμερικής είναι μια μεγάλη οικογένεια, η οικογένειά της. Κλείνοντας ανανέωσαν το ραντεβού τους για το καλοκαίρι όπου εκπρόσωποι της ομογένειας θα συμμετάσχουν στο ετήσιο αντάμωμα που λαμβάνει χώρα στην Αμαλιάδα.

Όλη η επικαιρότητα