Καταναλωτές

Αύριο λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

telikyklof.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, Δευτέρα, λήγει η προθεσμία που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι υπό το φως των προβλημάτων που δημιούργησε η τρέχουσα κακοκαιρία.


Αν δεν πληρωθούν αύριο, το ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα είναι επί δύο.

Αύριο είναι και η τελευταία μέρα για την παράδοση των πινακίδων για όσους θέλουν να θέσουν το όχημα τους σε ακινησία. Πάντως για όσους θέλουν να παραδώσουν πινακίδες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν ισχύει το μέτρο των μειωμένων τελών για άρση ακινησίας. Το μέτρο είχε ισχύ έως το τέλος του 2014.

Ωστόσο, μολονότι στην αρχή δεν γινόταν λόγος και για όσους ήθελαν να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας, οπότε ερμηνεύτηκε πως η παράταση δεν ισχύει γι΄αυτούς, στη συνέχεια διευκρινίστηκε πως ισχύει και για όσους θέλουν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητό τους το 2015.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

«Με δεδομένες τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και ενόψει της συνεχιζόμενης μεγάλης προσέλευσης των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, η εμπρόθεσμη πληρωμή τους θα μπορεί να γίνεται μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015».

Όλη η επικαιρότητα