Κινηματογράφος

Αυτές είναι οι δέκα αισθησιακές ταινίες που άφησαν εποχή! (VIDEO)

aytes_einai_oi_deka_aisthisiakes_tainies_poy_afisan_epohi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι αισθησιακές ταινίες δίχαζαν και συνεχίζουν να διχάζουν τους θεατές αλλά και τους ειδικούς κινηματογράφου γιατί για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο,τιδήποτε συνδέεται με το σεξ από πολλούς έχει θεωρηθεί – και δυστυχώς εξακολουθεί να θεωρείται -ευτελές ή μη καλλιτεχνικό.

Από τη δεκαετία του ’70, οι σκηνοθέτες αποφάσισαν να εντάξουν σε μεγαλύτερο βαθμό στο έργο τους τον ερωτισμό μιας και η εποχή είχε συμπέσει χρονικά με τη σεξουαλική απελευθέρωση και την άρση της λογοκρισίας.

Ακολούθησαν ταινίες που κινήθηκαν κόντρα στις αντιλήψεις των στενόμυαλων που δεν δέχονταν τις σεξουαλικές σκηνές μέσα σε ένα άρτιο σενάριο.

  • Οι Ονειροπόλοι 2003
    Μόνοι στο Παρίσι με τους γονείς να λείπουν για διακοπές η Ιζαμπέλ (Eva_Green) και ο αδελφός της Τεό (Λουί Γκάρελ) προσκαλούν τον συμφοιτητή τους Μάθιου (Μάικλ Πιτ), ένα νεαρό Αμερικανό, να μείνει για λίγο στο σπίτι μαζί τους. Οι τρεις νέοι θα φτιάξουν τους δικούς τους κανόνες και θα πειραματιστούν συναισθηματικά σε μία σειρά ιδιαίτερα απαιτητικών παιχνιδιών. Με φόντο την ταραχώδη πολιτική περίοδο των γεγονότων της άνοιξης του ’68 στην Γαλλία, όταν η φωνή των νέων αντηχούσε σε όλη την Ευρώπη, “Οι Ονειροπόλοι” είναι μία ιστορία εσωτερικής ανακάλυψης καθώς τρεις φοιτητές δοκιμάζουν τα όριά τους.
  • Romance 1999
    Η Μαρία, μία δασκάλα, είναι βαθιά ερωτευμένη με τον άντρα της, εκείνος όμως έχει χάσει την ερωτική επιθυμία έξι μήνες μετά το γάμο. Εκείνη κάνει ριψοκίνδυνες σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άντρες, μεταξύ αυτών και μία σαδομαζοχιστική με έναν συνάδελφό της…
  • Shame 2011
    Ο Μπράντον είναι ένας επιτυχημένος, γοητευτικός τριαντάρης που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Φαίνεται να τα έχει όλα, αλλά επίσης έχει μια ψυχαναγκαστική προσωπικότητα από την οποία νιώθει παγιδευμένος. Με μια σχεδόν ακόρεστη σεξουαλική όρεξη, ο Μπράντον καταφέρνει να επιβιώνει με συχνές σεξουαλικές σχέσεις. Κάποιες φορές πληρώνει γι’ αυτές, άλλες φορές βρίσκει ικανοποίηση μόνος του αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες του. Στον συνηθισμένο και τακτοποιημένο κόσμο του θα μπει η αδερφή του, η Σίσι, μια νέα κοπέλα που έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα, που όπως ο Μπράντον, απέκτησε κατά την παιδική της ηλικία.
  • Μαλένα 2000
    Ο Renato είναι ένας 13χρονος πιτσιρικάς σε μια μικρή πόλη της Σικελίας λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μαλένα είναι μια όμορφη νεαρή χήρα η οποία προκαλεί τον ανδρικό πληθυσμό με κάθε εμφάνισή της στην πόλη. Ο νεαρός μαθητής δεν είναι ο μόνος που επιθυμεί την Μαλένα, αφού όλοι οι συμμαθητές του την ανακηρύσσουν σαν τα ωραιότερα οπίσθια του Casteluco, την ίδια στιγμή που όλοι οι άνδρες την κοιτούν με δέος όταν περπατάει στο δρόμο.
  • Η αυτοκρατορία των αισθήσεων 1976
    Στην προπολεμική Ιαπωνία, ένας άντρας και μία από τις ερωμένες του ξεκινούν έντονη ερωτική σχέση, όπου σιγά-σιγά η επιθυμία τους εξελίσσεται σε επικίνδυνη εμμονή. Η πορεία της επαφής αυτής τους ξεπερνά, τους διαλύει, τους καταστρέφει τις ζωές. Μεταξύ πορνογραφίας και τέχνης, το σινεμά του Ναγκίσα Οσίμα εξερευνά τις πιο καλά κρυμμένες περιοχές της ερωτική επιθυμίας. Μια ταινία που προκάλεσε τα χρηστά ήθη της εποχής και απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες.
  • Το σεξ και η Λουσία 2001
    Ο Λορέντζο, νεαρός συγγραφέας, συζεί με τη Λουσία, μια όμορφη σερβιτόρα, αγνοώντας ότι έχει κόρη, καρπό μιας ερωτικής νύχτας με την Έλενα σ’ ένα μαγευτικό νησί. Όταν, ύστερα από ένα τραγικό συμβάν, ο Λορέντζο θα εξαφανιστεί από τη ζωή της Λουσία, η συγκυρία των καταστάσεων θα οδηγήσει την τελευταία στο νησί και στην Έλενα.
  • Nymphomaniac 2013
    Ένα άγριο, όσο και ποιητικό ταξίδι, όπως το αφηγείται η διαγνωσμένη νυμφομανής Τζο, από τη γέννηση της μέχρι σήμερα, σε ηλικία 50 ετών. Ο γοητευτικός εργένης Σέλιγκμαν, την ακούει με βαθιά προσήλωση καθώς η πολύπλευρη και χειμαρρώδης ζωή της ξετυλίγεται σε οκτώ κεφάλαια. Το “Nymphomaniac: Volume 1”, αποτελεί το πρώτο μέρος της νέας ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ, η οποία όπως αναμενόταν έχει χαρακτηριστεί αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.
  • Προσοχή: Πόθος 2007
    Το 1942, στην κατεχόμενη από τους Γιαπωνέζους Σανγκάη, μια φοιτήτρια γίνεται μέλος της αντίστασης, μπαίνει στον κύκλο του συνεργαζόμενου με τους κατακτητές διοικητή της ασφάλειας και γίνεται ερωμένη του με σκοπό να βοηθήσει στη δολοφονία του.
  • Η Ζωή της Αντέλ 2013
    Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Αντέλ (που την υποδύεται η Αντέλ Εξαρχόπουλος), μιας Γαλλίδας εφήβου που ανακαλύπτει την επιθυμία και την ελευθερία όταν μπαίνει στη ζωή της μια λεσβία ζωγράφος με μπλε μαλλιά (την υποδύεται η Λέα Σεντού).
  • Η δασκάλα του πιάνου 2001
    Μια αυστηρή καθηγήτρια μουσικής, η οποία μένει με τη μητέρα της κι έχει μάθει να καταπιέζει τις επιθυμίες της, ζει μια κρυφή ηδονοβλεπτική ζωή. Ώσπου ένας νεαρός μαθητής του ωδείου την ερωτεύεται και της δίνει μια μοναδική ευκαιρία να αγαπήσει.


Πηγή: huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα